Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’te Roketli Saldırının Ardından

Kilis’te sabah saatlerinde düşen 2 roketin ardından bölge halkı büyük tedirginlik yaşıyor. Bazı vatandaşlar valilik önünde toplanarak yetkililerle görüşürken, bazıları ise çocuklarını eğitim gördükleri okullardan alarak evlerine...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’te sabah saatlerinde düşen 2 roketin ardından bölge halkı büyük tedirginlik yaşıyor. Bazı vatandaşlar valilik önünde toplanarak yetkililerle görüşürken, bazıları ise çocuklarını eğitim gördükleri okullardan alarak evlerine götürdü.
Sabah saat 09.40 sıralarında Suriye’den ateşlenen 2 roket, Kilis kent merkezinde inşaatı devam eden Ziraat Fakültesi bahçesindeki zeytin bahçelerine ve Ekrem Çetin Mahallesi’ndeki Cahit Çetin öğrenci pansiyonun duvarına isabet etmiş, ilk belirlemelere göre belediyede bahçe işlerinde çalışan işçilerin de aralarında bulunduğu 8 kişi yaralanmış, olay yerine çok sayıda arama kurtarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmişti.
Olayda yaralanan 8 kişi Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Son dönemlerde art arda yaşanan roketli saldırılar nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. Kilis Valiliği’nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup vatandaş, Kilis Valiliği yetkilileri ile görüşmek istedi. Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ile görüşen vatandaşlar, roketli saldırıların durdurulmasını isteyerek, yetkili makamlar tarafından ikna edici açıklama yapılmasını talep etti.
Bazı vatandaşlar da okullarda eğitim gören çocuklarını alarak evlerine götürdü. Bölgede tedirgin bekleyişini sürdüren esnaf ve vatandaşlar ise Kilis kent merkezine her gün roketlerin düştüğünü ve işe bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, tedirginliklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.