Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşu üniversitede de kutlandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü sebebiyle kutlama programı gerçekleştirildi.Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen programa 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşu üniversitede de kutlandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü sebebiyle kutlama programı gerçekleştirildi.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen programa 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü bir konuşma yaptı. Gülcü, “Kilis’in Mili Mücadeledeki Yeri ve Önemi” başlıklı konuşmasında, Kurtuluş Savaşı yıllarında güney cephesindeki durumu, Kilis’te işgalci güçlere karşı gerçekleştirilen direnişi ve Kilis’in 7 Aralık 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtuluşunu anlattı.

Ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Kürşat Yıldırım, “Antepli Şahin” adlı şiiri okudu.

Üniversitede gerçekleştirilen Geleneksel 7 Aralık Kurtuluş Kupası Halı Saha Turnuvası’nda dereceye girerek birinci olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne, turnuva ikincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi’ne ve turnuva üçüncüsü olan Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu’na ödüllerini Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun verdi.

Rektör Karacoşkun ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Kilis’in kurtuluşu ülkemizin kurtuluşudur. Düşmanlar her zaman karşımıza çıkacaktır. Bizler, birlik ve bütünlük ruhumuzu, ülkemize sahip çıkma duygumuzu kaybetmediğimiz sürece dimdik ayakta durup onurla her mücadeleden zaferle çıkabiliriz. Milletimiz var olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.