Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis Valisi Çataklı: "Güvenlik kaygılarından para harcamama durumu var”

Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis’e özel teşvik paketini değerlendirerek, bölgede güvenlik kaygıları nedeniyle paranın harcanmaması yönünde bir durum olduğunu söyledi.Vali İsmail Çataklı, Kilis Sivil Dayanışma Platformu toplantısına...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis’e özel teşvik paketini değerlendirerek, bölgede güvenlik kaygıları nedeniyle paranın harcanmaması yönünde bir durum olduğunu söyledi.
Vali İsmail Çataklı, Kilis Sivil Dayanışma Platformu toplantısına katıldı. Platform üyelerinin görüş ve önerilerini dinleyen Vali İsmail Çataklı, Kilis’e özel teşvik paketi ile ilgili olarak, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ın Kilis’e geldiğini değerlendirme ve açıklamaları yapacağını ifade etti. Kilis’e atılan roketlerin bölge ekonomisi üzerine etkilerini de değerlendiren Vali Çataklı, “Bizim görünen o ki güvenlik sorunlarından kaynaklı ciddi bir para harcamama gibi durumumuz var. Yani, toplum bir taraftan da harcamadan uzak duruyor. İhtiyaçlarını öteliyor. İhtiyaçlar olağan karşılanmaya başlansa, hayat normale dönse, şuanda esnafımızın yaşadığı sıkıntının önemli oranda aşınacağını düşünüyoruz. Netice itibariyle ocak ayından başlayarak, bugüne kadar, daha doğrusu bir ay öncesine kadar devam eden ortam yok. Şu anlamda güvenlik tehdidi algılamıyoruz. Hayatın ocak öncesi gibi canlılığa oluşması için belki biraz zaman geçmesi gerekiyor, ama bizimde fert fert, birey olarak, sivil toplum kuruluşları olarak teşvik edici olmamız gerekiyor. Yani burası bizim ülkemiz, bizim şehrimiz. Ortaya çıkan sorun negatif bir şekilde etkiliyor. Alış verişin kent dışından yapıldığını yönünde bilgiler geliyor. Bu konuda kendimizden başlayarak, teşvik edici olmamız gerekir. Bu konuda yerel dayanışmaya ihtiyaç var. Herkes her şeyi söylüyor ama kendisi yapmıyorsa, sonuçta bir anlam ifade etmiyor. Bireylerin varlığı, zenginliği devletin, zenginliğidir. Devletler bireylerin zenginliği oldukça, devlet zengindir. Bireyin zenginliği, devleti, fertleri ayakta tutan şeydir. Yereldeki esnafımızın, hepimizin ayakta kalması için sorumluluk alması teşvik etmesi, fayda var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.