Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis özel ekonomi paketini bekliyor

KİLİS (İHA) – Kilis’e atılan roketlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi adına Başbakan Binali Yıldırım’ın özel ekonomi paketi önerisi vatandaşları umutlandırdı.Kilis Valisi İsmail Çatıklı,...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KİLİS (İHA) – Kilis’e atılan roketlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi adına Başbakan Binali Yıldırım’ın özel ekonomi paketi önerisi vatandaşları umutlandırdı.
Kilis Valisi İsmail Çatıklı, Kilis’e atılan roketler ile ilgili yaşanan sıkıntılar sonrasında ortaya çıkan ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için hükümetin bir hazırlığı ve çalışması bulunduğunu ifade ederek, "Çalışmalar devam ediyor. Ancak bunların sonuçlarını bizzat hükümetimiz tarafından kararlaştırılıp ilan edilecek. Biz sadece bu konuda bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Görüşlerimize ve önerilerimize başvuruldu. Biz de ihtiyaçları, sorunları çözüm önerilerini taleplerimizi ilettik. Hükümetimiz tarafından değerlendiriliyor. Umut ediyorum, kısa süre içerisinde açıklanacak" dedi.
"Kilis’e can suyu olacak"
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise bölgede ekonomik durgunluğun hat safhaya ulaştığını ifade ederek, "İşlerimizi tabiri caizse bıçak gibi kesilmiştir. En azından ben şunu söyleyebilirim. Belediye olarak gelirlerimiz yüzde 70 oranında düşmüştür. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımızın talimatı Başbakanımızın direktifleriyle Kalkınma Bakanımıza talimat verildi. En son açıklanan 22 il teşvik kapsamında Kilis alınmamıştı. Başbakanımız ‘Kilis’e özel bir ekonomik paket’ hazırlanması konusunda talimatlarını verdiler. Kalkınma Bakanımız Lütfü Elvan ile görüşüldü. Lütfü Elvan, buraya bir teknik ekip gönderdi. Teknik ekip Valilikte, belediyemizde, sivil toplum örgütleriyle yaptığı çalışmalar yaptılar. Hazırlıkları burada tamamladılar. Ankara’da şuanda ekonomik paketin ekonomiye vereceği durumla ilgili olarak çalışmalar yapılıyor. Belirli bir noktaya geldi. İnşallah yakın bir planda Kilis’e özel, özellikle Bağkur ve SSK primlerinin affedilmesi, esnafımıza doğrudan Halk Bankası aracığıyla kredi verilmesi ve benzeri konularda çalışma yapılıyor. Ben ümit ediyorum ki, çok kısa bir sürede bu paket sayın Başbakanımız tarafından açıklanacak. Kilis’e can suyu olacaktır. Esnafımız da bu dar boğazdan kurtulup, Kilis özlediği eski günlerine kavuşacak. İnşallah Kilis yeniden canlanıp bu bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.