Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Döşemealtı muhtarlarıyla buluştu

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile mahalle muhtarları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Muhtarlık seçimlerini en demokratik seçim olarak görüyorum. Çünkü doğrudan doğruya vatandaşın karşısına çıkar ve burada adayım der. Vatandaş seçer mesele biter. Demokrasinin en saf en temiz seçimleri muhtarlık seçimleridir. Keşke milletvekili seçimleri de öyle olabilse" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile mahalle muhtarları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Muhtarlık seçimlerini en demokratik seçim olarak görüyorum. Çünkü doğrudan doğruya vatandaşın karşısına çıkar ve burada adayım der. Vatandaş seçer mesele biter. Demokrasinin en saf en temiz seçimleri muhtarlık seçimleridir. Keşke milletvekili seçimleri de öyle olabilse" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla birlikte Ankara’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Başkan Genç ve beraberindeki muhtar heyetinin Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Başkan Genç, ilk olarak Anıtkabir’deki anı defterini imzaladı. Başkan Genç, daha sonra tören mangası eşliğinde belediye çelengini mozoleye bırakıp, saygı duruşunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da, Başkan Genç ve muhtarlara eşlik etti.

Başkan Genç ve muhtarlar, daha sonra Türkiye Büyük Meclisi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Genç ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel’i de ziyaret etti. Özel’le bir süre sohbet eden heyet, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Genç ve beraberindeki muhtar heyeti daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

"Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz"

Başkan Turgay Genç ve Döşemealtı muhtarlarına Antalya Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak eşlik etti. Budak, Döşemealtı’nın Antalya’nın geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Turgay Genç’de mahalle muhtarlarıyla Ankara ziyareti düzenlediklerini bu kapsamda önce Anıtkabir’i, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiklerini bildirip Döşemealtı heyetini kabul eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Başkan Genç yaptığı açıklamasında, "Bütünşehir yasası ile birlikte ilçemizin sınırları 201 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıkarak Antalya’nın en büyük merkez ilçesine dönüştük. Sorumluluklarımız arttı, biz bu sorumlulukların üstesinden gelmek için mahalle muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Son 3 yılda Döşemealtı’nda yapılmayanları yaptık, hemen her mahalleye kalıcı eserler kazandırdık. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bizleri kabul ederek sorunlarımıza karşı duyarsız kalmayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Antalya Milletvekillerimize teşekkür ederim" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve mahalle muhtarlarıyla tek tek tokalaşarak hatırlarını soran Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Döşemealtı’nın Antalya ve Türkiye için önemli bir bölge olduğunu, orada yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Özellikle çocuklara yönelik ekolojik kreş, gençlere yönelik gençlik merkezi ve Döşemealtı Genç Vekillerini (DÖGEM) önemsediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Döşemealtı genç bir ilçe başkanı da genç ve eğitimli bir arkadaşımız. Yaptığı temel belediyecilik hizmetlerini sosyal belediyecilikle uyumlu bir şekilde sürdürüyor. Muhtarlarımızın da bölgesine karşı ne kadar duyarlı ve çalışkan olduklarını biliyor ve tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Muhtarlık seçimleri en demokratik seçimlerdir"

Muhtarlık sisteminin ve muhtarların daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Muhtarlık seçimlerini en demokratik seçim olarak görüyorum. Çünkü doğrudan doğruya vatandaşın karşısına çıkar ve burada adayım der. Vatandaş seçer mesele biter. Demokrasinin en saf en temiz seçimleri muhtarlık seçimleridir. Keşke milletvekili seçimleri de öyle olabilse. Doğrudan doğruya vatandaş kendi vekilini seçebilse bu daha güzel olur. Ancak şu aşamada yok" dedi.

Muhtarların sorunlarını ve isteklerini de dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarım saat süren görüşmenin ardından Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Döşemealtı muhtarlarını uğurladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.