Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç: “Gezi Olaylarının Asıl Nedeni Doğa Ve Çevre Değildi”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti hükümetlerinin orman alanlarının kullanımı konusunda büyük reforma imza attığını vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul Gezi Parkında bir iki ağaç bahane edilerek başlatılan...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti hükümetlerinin orman alanlarının kullanımı konusunda büyük reforma imza attığını vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul Gezi Parkında bir iki ağaç bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarını hatırlatırken, “Gezi olaylarının asıl nedeni doğa ve çevre konusu değildi” dedi.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında ‘Kredi Yurtlar Kurumu Ormanları Tesisine ilişkin Ağaçlandırma ve Eğitim İşbirliği Protokolü’ imza törenine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki protokol imza töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, oluşturulacak Kredi Yurtlar Kurumu Ormanları Tesisine ilişkin Ağaçlandırma ve Eğitim İşbirliği Protokolünün gençlere doğa ve çevre bilinci kazandırılması açısından önemli olduğunu belirterek, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğu bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.
’’KREDİ YURTLAR KURUMUNDA SON 2.5 YILDA KAPASİTE ANLAMINDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI’’
Kredi ve Yurtlar Kurumunda son iki buçuk yılda kapasite anlamında büyük bir artış yaşandığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
“Biz özellikle son 2.5 yılda gerçekten büyük bir hamle ile Kredi ve Yurtlar Kurumundaki artış açısından bir rekora imza atmış durumdayız. İnşallah bu anlamdaki çalışmalarımız ile beraber 2019 yılına kadar kademeli olarak artacak çalışmalar ile çok daha farklı noktaya geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren bu noktada ortaya koymuş olduğu bir politika var. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle üniversite öğrencilerimizin barınma imkanı ile ilgili kalitenin artırılması ve barınma imkanı bulmuş kardeşlerimizin kaldıkları yurtları evleri gibi görmelerini sağlamak konusunda talimatları olmuştur.”
“2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİNE ÜLKEMİZİ TAŞIYACAK BİR GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan gençlerin barınma faaliyetlerinin yanı sıra sosyal imkânlardan da faydalandığını ifade eden Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
”Eğitim ve sosyal faaliyet programları ile beraber yurtlarda sadece barınma imkânı değil sosyal anlamda da kendini geliştirme imkanı buluyorlar. Kardeşlerimizin derslerinde başarılı olmaları için onlara yardımcı olmak adına çalışma yapıyoruz. Burada imzaladığımız protokolün gençlerimizi bilinçlendirme ve ülkelerine faydalı birer birey olarak yetişmeleri konusunda bir çalışmanın önünü açtığımızı düşünmekteyim. Biz geleceğimizi yönlendirecek olan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ülkemizi taşıyacak olan bir gençliğe ihtiyaç duymaktayız. Bu anlamda imzaladığımız bu protokol ile Kredi ve Yurtlar Ormanı kuruyoruz. Bu kuracağımız orman alanları öğrencilerimizin bizzat giderek, kendilerinin diktikleri fidanla oluşacaklar. Bu ormanların, doğa ve çevre konusunda bir duyarlılığın oluşmasına da katkıda bulunacağını düşünmekteyim. Gençlerimizin kendi ağaçlarını diktikleri bir ormanda doğaya daha fazla sahiplenmelerinin de önü açılacaktır.”
“GEZİ OLAYLARININ ASIL NEDENİ DOĞA DEĞİLDİ”
Ülkemizde çevre konu bahane edilerek gösteriler yapıldığına dikkat çeken Çağatay Kılıç, “Bu gösterilerin en büyüğü Gezi olaylarıdır. Güya bir çevre hassasiyeti ile başlayan olayların aslında çevreden çok insana ve insanların günlük yaşam alanlarına ne kadar zarar verdiğine şahit olduk. Hiçbir saygı unsurunu, insan hayatına saygının ve karşılıklı güvenin ortada olmadığı bir durumu yaşadık. Buradaki yaşanan olayların asıl nedeninin doğa ve çevre konusunun olmadığını hepimiz gördük” dedi.
“MEVCUT ORMAN ALANLARININ KULLANIMI KONUSUNDA BÜYÜK REFORMA İMZA ATTIK”
AK Parti hükümetleri döneminde özellikle çevre ve orman konusunda büyük bir reform gerçekleştirdiklerini ifade eden Çağatay Kılıç, “Hükümetlerimiz döneminde özellikle orman alanlarını geliştirerek ve mevcut orman alanlarının kullanımı ile alakalı olarak büyük reforma imza attık. Sayın Bakanımıza da yapmış olduğu çalışmalar ile ülkemize büyük katkı sağladığı için teşekkür etmek isterim. Gençlerimizin de katkı verebilmeleri adına yaptığımız bu çalışmada gençler, kendi isimlerini ağaca verecek. Bu bilinci artıracaklar. Bu anlamda ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Spor alanlarının inşasında kendilerine gösterilen destek konusunda Orman ve Su işleri Bakanlığına teşekkür eden Kılıç, şunları söyledi: “Zaman zaman alan bulma konusunda sıkıntıya düştüğümüzde ilk kapısını çaldığımız Bakanımız Veysel Eroğlu oluyor. Sağolsun kendisi hemen talimat verip uygun bir alan bulunması durumunda bize tahsis ediyor. Kamp çalışmalarımızda da çok güzel ilerlememiz oldu. İki farklı kampımız var; doğa ve deniz kampları. Özellikle doğa kamplarının içerisinde gerçekten çok farklı bir atmosfer yaşanıyor. Deniz kampında farklı aktivite var. Bu çalışmalara verilen destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”
“AĞAÇLANDIRMAYI VE AĞAÇ DİKMEYİ KENDİMİZE ŞİAR EDİNMİŞ DURUMDAYIZ”
Bakanlığına bağlı gençlik kamplarında bu yıl 60 bin genci ağırlamak için çalışma yaptıklarını kaydeden Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;
“Gençlik kamplarımızda doğa sevgisini, çevreciliği gençlerimize aşılamak noktasında çalışma yapıyoruz. Bugünkü protokolün hayata geçmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ne ekersen onu biçersin düşüncesi ile harekete geçerek ağaçlandırmayı ve ağaç dikmeyi kendimize şiar edinmiş durumdayız. İnancımızın, medeniyetimizin bize göstermiş olduğu yol budur. İnşallah önümüzdeki yıllarda gerçek çevrecilik hassasiyetiyle, ne yapıldığını bilen ve bunu koruyan bir anlayışla ilerleyeceğimize inanıyorum.”
“YURTLARIMIZ, AİLE YUVASI GİBİ SICAK, HER BAKIMDAN GÜZEL VE BEŞ YILDIZLI OTEL NİTELİĞİNDE”
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ise protokol imza töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan 500 bin gencin ormanlık alana bir fidan dikmesi ve ağaçlandırmayla ilgili bir protokol imzalayacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız zaten gençlerle ilgili ne gerekiyorsa yapıyor. Üniversiteyi kazanan gençler için en önemli şey, yurttur. Gençlik ve Spor Bakanlığı özellikle son zamanlarda yurt sayısında çok fazla bir artış yaptı. Aile yuvası gibi sıcak, her bakımdan güzel, beş yıldızlı otel niteliğinde yurtlar var. Sayın Bakanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiği kadar gençliğimizin ormanlık alanlarda sportif faaliyetler yapmaları maksadıyla ormanlık alanlarda yer tahsis ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize ne kadar değer verilse azdır. Hükümetimiz 45 lira olan bursu 400 liraya çıkardı. Nereden nereye geldik. Sayın Bakanımıza böyle bir imkan verdiği için tekrar teşekkür ederim. İnşallah gençlerimize daha yeşil daha mutlu bir gelecek bırakmak için hep birlikte çalışacağız.”
PROTOKOLÜN KAPSAMI
İki bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında, yurtlarda ağaç sevgisi ile ilgili eğitim verilecek. Gönüllü gençlerden oluşturulacak çalışma gurupları tarafından erozyon ve çölleşme ile mücadelede soruna çözüm üretecek projelerin üretilmesi için zemin hazırlanması öngörülen protokole göre, geleneksel hale dönüştürülecek ödüllü yarışma ile gençlerin katılımı teşvik edilecek. Protokol ile ayrıca, öğrencilerin dikeceği ağaçlara isim verilerek sahiplenme duygularının da geliştirilmesi öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.