Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Gazisi Akıncı, “Düşmanı öldürdüğümüzde bile üzülürdük, bunlar nasıl kendi milletine kurşun sıktı anlayamıyorum”

Tekirdağ’da demokrasi bekçilerine seslenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Temsilciliği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, “Biz düşmanı öldürdüğümüzde bile üzülürdük, bunlar nasıl kendi milletine kurşun sıktı anlayamıyorum”...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 03:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 03:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Gazisi Akıncı, “Düşmanı öldürdüğümüzde bile üzülürdük, bunlar nasıl kendi milletine kurşun sıktı anlayamıyorum”
Tekirdağ’da demokrasi bekçilerine seslenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Temsilciliği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, “Biz düşmanı öldürdüğümüzde bile üzülürdük, bunlar nasıl kendi milletine kurşun sıktı anlayamıyorum” dedi.
Tekirdağ Valiliği önünde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından girişilen darbeye karşı tutulan Demokrası Nöbetinin 7. gününde demokrasi nöbetçisi vatandaşlara seslenen Akıncı, orduda küçük rütbeli bir subay olmasına rağmen kimse tarafından aldatılamayacağını belirterek, paşaların ve subayların ilkokul mezunu bir imam olan FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen’in peşine takılıp da bu darbeyi başlatmalarını hazmedemediğini söyledi.
"Düşmanı bile öldürdüğümde üzülürdüm"
Akıncı, şöyle konuştu:
“Darbeye kalkışanları hepiniz namına lanetliyorum. Beni hiçbir surette Türk milletinin aleyhine hiçbir kuvvet çeviremez. Ben bu vatan için savaşa girdim bu vatanın al bayrağını cephelerde dalgalandırdım böyle bir personel olarak hiçbir surette Türk milletini öldüremem. Ben düşmanı bile öldürdüğümde üzüldüm, insan idi insan olarak gördüm. Bunlar nasıl oldu da vatandaşlarına kurşun sıktı, mermi attı bunu da anlamış değilim. Ben Rum’u öldürdüm çok çok üzüldüm ama öldürmesem o beni öldürecekti. Bu isyanı başlatanları hepinizin huzurunda lanetle kınıyorum.”
Akıncı’nın konuşmasının ardından, Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Temsilciliği üyesi gaziler de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara katılarak nöbete destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.