Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Gazilerine 42 Yıl Sonra Şeref Madalyası

Muş’ta, Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere şeref madalyaları 42 yıl sonra verildi.20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere şeref madalyası verildi. Türkiye Gaziler Vakfı...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta, Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere şeref madalyaları 42 yıl sonra verildi.
20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere şeref madalyası verildi. Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesinin girişimleri ile gaziler Alaattin Balkaya, Raif Çetin, Şahin Toplu ve Mehmet Alkış’a şeref madalyası verildi. Düzenlenen törende Kıbrıs gazilerinin madalyalarının olmadığını ve bu eksikliğin giderilmesi için harekete geçtiklerini belirten Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesi Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, 42 yıl aradan sonra gazilerin şeref madalyası heyecanına ortak olduklarını söyledi. Yaklaşık 6 gün içerisinde gazilerin madalyalarını getirdiklerini ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:
“Türkiye Gaziler Vakfı olarak birçok çalışmaya imza attık. Törende, yemeklerde, 19 Eylül Gaziler Gününde Kıbrıs gazilerimiz de madalya eksikliğini hissettik. Geçen hafta bir toplantı yapıp madalyalarımızı gazilerimize takdim etmek istedik. Yaklaşık 6 gün içerisinde gerekli mercilerle görüştükten sonra madalyalarımız 6 gün sonra elimize ulaşmıştır. 42 yıl aradan sonra Kıbrıs gazilerimize madalyalarını takdim ettik. Tabi gazilik onurdur, şereftir, bu neticede ülkemizin abideleridir. İnşallah bu saatten sonra madalyalarını göğüslerinin üzerinde taşımaları vesile olur.”
“TORUNLARIM BENİ ‘GAZİ’ DİYE BİLMİYORLARDI”
Torunları ve çevresinin kendisinin Kıbrıs gazisi olduğunu bilmediğini ve 42 yıl sonra şeref madalyasına kavuştuğunu kaydeden Alaattin Balkaya, şunları söyledi: “Kıbrıs savaşında birinci ve ikinci harekata katıldım. Gurur duyuyorum. Vatan için namus için savaştık. 42 yıldır, o günden bugüne kadar benim torunlarım, yeğenlerim şimdiye kadar beni gazi diye bilmiyorlardı. Neden, bu şeref madalyası için. Şimdi bu şeref madalyası 42 yıl sonra taktığım zaman şeref ve gurur duyuyorum. Başkanımıza, milletimize askerimize teşekkür ederim.”
Kıbrıs Barış Harekatına katıldığını ve ilk defa bir madalyasının olduğunu vurgulayan gazi Raif Çetin ise “Allah’a şükür Kıbrıs’a gittim. Sonra memleketimize sağ olarak döndük. 42 yıl sonra başkanımız sayesinde bir madalya sahibi olduk. Başkanımıza ve milletimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gazilere madalyalarının takılmasından sonra ebediyete intikal eden tüm şehitler için dua edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.