Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kibarlık Derecesine Göre Çay Fiyatı

Tokat’ta 24 yıllık çay ocağı işletmeciliği yapan Mustafa Özdilek, müşterilerinin çay isteme üsluplarından rahatsız olması üzerine fiyat tarifesini kibarlık derecesine göre yeniden düzenledi.Saray İş Hanı içerisinde çay ocağı işleten...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kibarlık Derecesine Göre Çay Fiyatı
Tokat’ta 24 yıllık çay ocağı işletmeciliği yapan Mustafa Özdilek, müşterilerinin çay isteme üsluplarından rahatsız olması üzerine fiyat tarifesini kibarlık derecesine göre yeniden düzenledi.
Saray İş Hanı içerisinde çay ocağı işleten Mustafa Özdilek, kendisine “Çay ver, çay getir“ gibi sözlerden rahatsız olması üzerine hitap şeklinin önemine dikkat çekmek için fiyat tarifesini değiştirdi. Çay ocağına "Çay ver 1.75 TL, çay gönder 1.50 TL, çay versene 1.25 TL, çay alabilir miyim 1 TL, çay verir misiniz 0.75 kuruş, Mustafa bey müsaitseniz bir çay alabilir miyim? 50 kuruş" şeklinde fiyat listesi asan Özdilek, uygulamadan olumlu sonuçlar almaktan memnun.
Müşterilerinin artık daha kibar olduğunu ve çay isteme üslubunda değişmeler gözlemlediğini belirten Özdilek, “Bir arkadaşımızın önerisi ile bu fikir aklımıza geldi. Çünkü öyle zamanlar oluyor ki çay isteme tarzından rahatsız olmamak mümkün değil. Bu tarz kabalıklar tuhafıma gidiyor işten soğutuyordu. ’Mustafa bey çay verir misin?’ dese severek bu işi yaparız. 24 yıldır bu işle uğraşıyorum. Sadece benim iş yerimde değil simitçi, boyacılar da aynı şekilde bu tür hitaplardan rahatız. Herkesin kendisine göre bir mevkisi var. Bu yaşadığımız rahatsızlığı giderme ve mesaj vermek adına böyle bir uygulamayı yaptık. Bu da bayağı tutuldu. Müşterilerimin de hoşuna gidiyor. Oldukça memnunum” diye konuştu
Çay ocağı müşterileri de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek çay isterken artık daha kibar olmaya özen gösterdiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.