Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kesob Başkanı Sevengül: "Her Yeni Güne Füze Sesiyle Uyanıyoruz"

Kilis Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (kesob) Başkanı Ömer Sevengül, Her Yeni Güne Füze Sesiyle Uyandıklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kesob Başkanı Sevengül: "Her Yeni Güne Füze Sesiyle Uyanıyoruz"
Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, her yeni güne füze sesiyle uyandıklarını söyledi.
KESOB Başkanı Ömer Sevengül, her yeni güne füze sesiyle uyandıklarını belirterek, can kayıplarının artarak devam ettiğini ifade etti. Sevengül, "İş yerlerimiz ve evlerimiz harabeye dönmekte, halkımız ne yapacağını bilememekte. Belirsizlik had safhada, insanların psikolojisi sıfır, göç akın akın devam etmektedir. Halkımız ve esnafımız kan ağlıyor. Füzeler her gün atılmaya devam ediyor, doğrusu nasıl bir önlem alındığını merak ediyor ve nasıl bir önlem alındığını açıkça öğrenmek istiyoruz. Devlet önceliğimizdir elbet, anadır, babadır. Ancak devlet de öz evlatlarının can güvenliğini sağlamak zorunda değil mi, değilse ilimiz gözden çıkarıldıysa, bizlerin bunu bilmek de en doğal hakkımızdır, açıkça deklare edilmesini bekliyoruz" dedi.
Kentteki esnafın durumunun da kötü olduğunu belirten Sevengül, "Çekleri, senetleri ve diğer ödemelerimizi ödeyemiyoruz, siftahsız dükkan kapatıyoruz. İllaki iflas mı edelim anlamıyoruz. Elbette ne yapacağını şaşıran esnafımız tepkilerini göstermeye çalışıyor. Ne zamana kadar durdurmaya çalışacağız, biz de yorulduk, artık bizler de insanların can güvenliği olmayan, internetlerin kesildiği, siftahsız dükkan kapayan esnaflarımızın karşısında ’sabırlı olun’ demeye hakkımızın olmadığını düşünüyoruz. Durum böyleyken ivedi bir şekilde can güvenliğimiz sağlanmalı. Çok acil ekonomik tedbirler alınmalı. Olabilecek daha vahim olayların önüne geçilmelidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.