Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kesik el cinayetinde yargılama sürüyor

Kocaeli’de 2015 yılının ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, karar için son tanığın ifade vermesi bekleniyor.2015 yılının ocak ayında...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de 2015 yılının ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, karar için son tanığın ifade vermesi bekleniyor.
2015 yılının ocak ayında Kocaeli’nin İzmit ve Kandıra ilçelerini birbirine bağlayan D-605 karayolunun Çayırköy mevkiinde elleri kesilmiş şekilde bulunan kadın cesedinin, Jandarma ekiplerinin yaptığı 15 günlük detaylı bir araştırma sonucu 21 yaşındaki 1 çocuk annesi Nuran Dutlu’ya ait olduğu belirlenmişti. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin detaylı çalışmaları ve aylar süren bir dizi operasyon neticesinde 21 yaşında elleri kesilerek öldürülen Nuran Dutlu’nun katilleri ve suç ortakları olduğu iddia edilen 8 kişi yakalanmıştı. Olayla ilgili yakalananlardan Muhammet Y. ile Sertaç Ö.’nün tutuklu yargılanmasına karar verilirken, Arif Ç., Vedat A., Mehmet K., Murat A., Serkan A. ve Mustafa Barış Y.’nin ise tutuksuz yargılanmalarına hükmedilmişti.
Kadın platformunun katılma talebi yine reddedildi
Elleri bileklerinden kesilerek öldürülen 21 yaşındaki Nuran Dutlu cinayeti hakkında Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, genç kızın annesi Hediye Görmüş ile babası Hüseyin Görmüş, tutuklu sanıklar Sertaç Ö. ve Muhammet Y. ile tutuksuz sanık Vedat A. ve her iki tarafın avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmanın başında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin mahkemeye sunduğu katılma talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ihbarname ile bildirilmesi kararını verdi. Daha sonra sanık avukatlarına söz veren mahkeme heyeti, tüm avukatlardan, “Önceki ifademizi tekrar ediyoruz” cevabını aldı.
“Kızımdan ne istediniz?”
Duruşmada bulunan tutuklu sanıklar Muhammet Y. ve Sertaç Ö. ile tutuksuz sanık Vedat A.’ya da söz veren mahkeme heyeti, sanıklardan da önceki ifadelerini tekrar ettikleri yönünde beyanlar aldı. Daha sonra söz alan Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş, zanlılara “Benim kızımdan ne istediniz? Kızımı ben elsiz defnettim. Elleri yoktu. Bu elleri ne yaptınız?” diye sordu. Tüm tarafların ifadelerinin alınmasının ardından tanık C.D.’nin dinlenmesi için daha önceden 30 Eylül 2016 olarak verilen talimatlı ifade tarihinin daha erkene alınması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderilmesi kararını alan mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi. Duruşmada karar için tanık C.D.’nin ifade vermesi bekleniyor.
Anne gözyaşlarına boğuldu
Duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan anne Hediye Görmüş ise adliye önünde gözyaşlarına boğuldu. Zanlılardan Sertaç Ö.’nün duruşmada verdiği ifadesinde suçu olmadığı halde tutuklu olduğunu söylemesine sinirlenen anne Görmüş, “Ben suçsuzum diyor. Benim kızım da suçsuzdu. Onun evde 5 yaşındaki çocuğu da suçsuzdu. Ben o çocuğu sabah ağlayarak bırakıp geldim buraya. Allah’ımdan en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi. Adliye önünde sinir krizi geçiren anne gözyaşlarına boğuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.