Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerküklü Yusuf, Türk vatandaşı olup milli formayı giymek istiyor

Sivas’ta 2007 yılından beri sığınmacı olarak yaşayan Kerküklü Yusuf Türkmen, tavukçuda çalışarak geçimini sağlıyor. Muay Thai dövüş sporuyla ilgilenen Yusuf, Türk vatandaşı olup milli formayı giymek istiyor.Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta 2007 yılından beri sığınmacı olarak yaşayan Kerküklü Yusuf Türkmen, tavukçuda çalışarak geçimini sağlıyor. Muay Thai dövüş sporuyla ilgilenen Yusuf, Türk vatandaşı olup milli formayı giymek istiyor.
Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 yılı Altın Kemer Turnuvası’nı Irak’ın Kerkük kentinden 2007 yılında Sivas’a sığınmacı olarak gelen 21 yaşındaki Yusuf Türkmen kazandı. Gündüz tavukçuda çalışarak geçimini sağlayan Yusuf, iş çıkışı gittiği spor salonunda Muay Thai sporuyla uğraşıyor. Geçen yıl da bölge şampiyonluğunu kazanan Kerküklü Yusuf, Türk vatandaşı olmadığı için Adana’da düzenlenen Muay Thai Türkiye şampiyonasına alınmadı. Türk vatandaşı olup, milli formayı giymek isteyen Yusuf yetkililerden yardım bekliyor.
"Yıllardır tavukçuda çalışıyorum. 2007 yılından Irak Kerkük’ten buraya geldim. 2014 ve 2015 yılında Muay Thai bölge şampiyonasında dövüştüm. 2015’te bölge şampiyonu olduktan sonra Türk vatandaşı olmadığım için Adana’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında dövüşmeme müsaade etmediler ve elediler. Bölge şampiyonasından döndükten sonra sporuma devam ettim. Ondan sonra hocalarım karar verdi. Beni Muay Thai Altın Kemer’de dövüştürdüler. 13 Ağustos’ta düzenlenen müsabakalarda altın kemeri kazandım. Şuanda Türk vatandaşı olup bundan sonra Türkiye için mücadele etmek istiyorum. Milli sporcu olmak istiyorum. Türkiye’nin bayrağını Avrupa’da dalgalandırmak istiyorum. Tek arzum tek isteğim budur. Türk vatandaşı olmadığımdan dolayı engellere karşılaşıyorum" diyen Yusuf Türkmen, yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.
Yusuf’un antrenörü Ekrem Aris ise, "Yusuf yıllardır tanıdığım bir sporcumuz ve kulübümüz de çalışan temiz ahlaklı ve çalışkan bir sporcudur. Kendisi en iyi şekilde antrenman yapıp en son yaptığımız turnuvada 20 ilin katıldığı şampiyonada altın kemeri aldı. Başarılı bir sporcumuz inşallah Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olursa sporcumuzu Muay Thai Federasyonu’nun düzenleyeceği Türkiye maçlarına iyi bir şekilde temsil etmesi milli sporcu olmasını istiyorum. Bu gibi sporcularımıza devlet büyüklerimizden destek olursa hem Türkiye vatandaşı olur hem de ileride olacak maçlarda ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.