Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenya’da kooperatiflere arıcılık ekipmanı desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya’nın Machakos eyaletindeki 8 tarım kooperatifine arıcılık ekipmanı desteğinde bulunuldu.TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda özellikle tarım ve hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kenya’da kooperatiflere arıcılık ekipmanı desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya’nın Machakos eyaletindeki 8 tarım kooperatifine arıcılık ekipmanı desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda özellikle tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kenya’da tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçiren TİKA, Kenya’nın Machakos eyaletindeki 8 tarım kooperatifine 288 kovan ve gerekli ekipmanlardan oluşan arıcılık başlangıç kiti desteğinde bulundu.
Machakos Valiliğinde yapılan teslim törenine, Türkiye’nin Kenya Büyükelçisi Deniz Eke, Machakos Valisi Dr. Alfred Mutua, Kericho Valisi Prof. Paul Chepkwony, Kooperatif Kalkınma Bakanı Larry Wambua, kooperatif ve TİKA yetkilileri katıldı.
Teslim törende konuşma yapan Machakos Valisi Dr. Alfred Mutua, Türkiye’nin Kenya için çok önemli bir ülke olduğunu ve verilen arıcılık kitlerinin Machakos’un bal üretiminin yanında doğaya da önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Eyalet nüfusunun büyük çoğunluğunun kooperatiflere üye olduğunu belirten Vali Mutua, TİKA tarafından temin edilen arıcılık kitlerinin insanların geçim kaynaklarına katkı sağlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.
Kooperatif Kalkınma Bakanı Wambua, Machakos eyaletini oluşturan sekiz idari alt bölgenin her birinden birer tane seçilmek üzere toplamda 8 ayrı kooperatife, TİKA tarafından verilen arıcılık başlangıç kitleri sayesinde, insanların geçim kaynaklarına ve bölgedeki bitki örtüsünün yeniden canlandırılmasına çok önemli katkılar sağlanacağına değindi. Bakan Wambua, arıcılık kitleri ile üretilecek balın satışından elde edilecek gelirin belli bir kısmıyla başka kooperatiflere de arıcılık kiti alınmak suretiyle projenin sürdürülebilir olmasının da çok önemli olduğunun altını çizdi.
Kenya’nın, Türkiye’nin Doğu Afrika’daki mühim bir stratejik ortağı olduğunu ve Kenya ile ilişkileri her iki ülke insanının da kazanması temelinde yürüttüklerini dile getiren Türkiye’nin Kenya Büyükelçisi Eke, hem insanların geçim kaynaklarına hem de doğaya katkı sağlayacak bu önemli TİKA projesinin teslim töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
(JA-MK-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.