Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel Dönüşümde Dolandırıcılık Uyarısı

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentsel dönüşümde vatandaşların ’gayrimenkul yatırım uzmanı’ adı altında firma ya da kişiler tarafından dolandırıldığını öne sürdü ve uyarılarda bulundu.Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentsel dönüşümde vatandaşların ’gayrimenkul yatırım uzmanı’ adı altında firma ya da kişiler tarafından dolandırıldığını öne sürdü ve uyarılarda bulundu.
Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, kent konseyi yürütme kurulu adına yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde dolandırıcılık uyarısında bulundu. Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun sadece afet riski altındaki alanları kapsadığını belirten Kurt, yasanın boşluklarının bazı fırsatçıları harekete geçirdiğini söyledi. Vatandaşların yasadaki boşlukları bilmemesinden faydalanan ve kendilerini ’gayrimenkul yatırım uzmanı’ olarak tanıtan firma ve kişilerin işin boyutunu vatandaşların elindeki evleri almak noktasına kadar getirdiğini söyledi.
Konseye konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiğini ve bunun için kentin işlek noktalarına uyarı niteliği taşıyan afişler astırdıklarını belirten Kurt, "Açıkçası kanunun kendisini risk taşır hale gelmiştir. Son zamanlarda kendilerine gayrimenkul yatırım uzmanı adını veren ve benzeri isimler kullanan firma ya da kişiler yasal dayanağı olmayan, sanal tasarımlarla şık ve mevcut evinden daha büyük ve kaliteli ev iddiasıyla sözleşmeler yapıldığı, yapmayanların üçte iki hisse ile evinin elinden alınacağı tehditleriyle sözleşme yapmaya zorlandıkları görülmektedir. Sözleşmeye ekledikleri bazı saklı maddelerle yasal sorumluluktan kaçtıkları görüldü" dedi.
Bir yapıda dönüşüm uygulanabilmesi için yapının risk taşır halde olması gerektiğini de ifade eden Kurt, "Vatandaşa böyle bir öneri geldiğinde ilk olarak evinin bağlı olduğu belediyeden ’İmar durum belgesi’ istenmelidir. Belgedeki hükümler ile yüklenicinin teklif ettiği tasarımın doğruluğu karşılaştırılmalıdır. Belge konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları yardımcı olabilir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.