Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde kentsel stratejiye dayalı dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.İstanbul Swiss Hotel’de düzenlenen 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde kentsel stratejiye dayalı dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul Swiss Hotel’de düzenlenen 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında sunum yaptı. Kongreye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirilen şehirlerin belediye başkanları ve inşaat sektörünün önemli temsilcileri katıldı. Kongrenin 2. oturumunda konuşan Başkan Edebali, Yıldırım’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve vizyon projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Edebali gerçekleştirdiği sunumla Türkiye’ye örnek olacak kentsel stratejiye dayalı dönüşüm çalışmaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldırım’ın 3’te 1‘i olan 1125 hektarlık alanda yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli hedeflerinin insan-mekan ilişkisini göz ardı etmeyen projeler olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hem fiziki, hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Yıldırım’ı geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Dönüşüm hamlesinde sadece fiziki mekanları konuşmak yetersiz. Şehri yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekân dönüşümdeki maksadımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Yıldırım’ı geleceğe taşımaktır” dedi.

Edebali, “Altyapısı ve ulaşım meselesi olmayan, mahalle kültürünü koruyan Yıldırım’ın her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacak. Kentsel dönüşüm hamlemizdeki en önemli parametrelerimizden birisi tasarım standartlarımız. Batıyı veya bize yabancı bir mimari tasarımı taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden esinlenerek tamamen tarihî ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün çok boyutlu bir kavram olduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Merkezi hükümet, yerel yönetim, uygulayıcılar ve vatandaşlar dönüşüm aktörleridir. Bu aktörleri bir araya getirmek maksadıyla Türkiye’de örneği olmayan Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni hizmete açtık” dedi.

Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Edebali, bölgelerin coğrafi özelliklerine uygun dönüşümü gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyerek, “Planlama ve uygulama yapılacak alanlarda doğal afetlere uygun modern ve güvenli konutlar inşa edeceğiz. Yıldırım’ın en büyük dönüşüm projesi olan Mevlana-Ulus projesinin startını verdik. 2018’de ilk etap olan 850 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgelerimizde de planlama çalışmalarını tamamlayarak hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başladık. Tüm bunları yaparken hemşehrilerimizi mağdur etmeden tamamlanacak kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı sadece Bursa’da değil Türkiye’de örnek gösterilecek bir konuma getireceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.

Yıldırım’ın çehresini değiştirerek çağ atlatacak vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Ülkemizde bir ilk olacak Bursa’nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı’nın yapımına başladık. Bünyesinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu bulunacak Türkiye’nin en büyük spor kompleksimizin inşasına başladık ve 2017 yılı içerisinde hizmete geçirmiş olacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Değirmenönü-Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Değirmenlikızık Osmanlı Mahallesi, Vişne Han Kapalı Çarşısı, Millet, Piremir, ve Mimarsinan-Güllük kapalı pazar yerleri, kreşler ile ilçemizin kültürel ve sosyal hayatına artı değerler katacağız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.