Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel Dönüşüm Değil Geri Dönüşüm Merkezinde Yangın Paniği

Bursa’nın yıllardır dönüşemeyen merkezi bölgesi Tabakhaneler’de her gün bir yangın çıkıyor. Geri dönüşümcülerin merkezi olan Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nde çıkan yangına itfaiye ekipleri su ve köpük sıkarak müdahale etti.Bursa’da...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kentsel Dönüşüm Değil Geri Dönüşüm Merkezinde Yangın Paniği
Bursa’nın yıllardır dönüşemeyen merkezi bölgesi Tabakhaneler’de her gün bir yangın çıkıyor. Geri dönüşümcülerin merkezi olan Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nde çıkan yangına itfaiye ekipleri su ve köpük sıkarak müdahale etti.
Bursa’da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nde aradan geçen 8 yıla rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı. Geri dönüşüm malzemelerinin toplanma noktası haline gelen bu alan, hurdacıların geçim kapısı oldu. Çirkin görüntüden ve kötü kokulardan şikayetçi olan bir mahalle sakini, geri dönüşüm değeri olmayan atıkların bilinçli olarak yakıldığını iddia etti.
Dün akşam saatlerinde çıkan yangın da itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. ‘Kendi mahallemizde, insan gibi yaşamak istiyoruz’ diyen mahalleli, bir an önce kentsel dönüşümün başlatılması gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.