Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Konseyi’nden ’Şehir Danışma Meclisi’

Sivas Kent Konseyi, kente dair farkındalık oluşturmak, yapılacak çalışmalara dair fikirler üretmek amacı ile ’Şehir Danışma Meclisi’ oluşturdu.Oluşturduğu, gençlik, kadın, engelli ve basın meclisleri ile daha geniş bir örgütlenme...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kent Konseyi’nden ’Şehir Danışma Meclisi’

Sivas Kent Konseyi, kente dair farkındalık oluşturmak, yapılacak çalışmalara dair fikirler üretmek amacı ile ’Şehir Danışma Meclisi’ oluşturdu.

Oluşturduğu, gençlik, kadın, engelli ve basın meclisleri ile daha geniş bir örgütlenme ağına sahip olan Sivas Kent Konseyi, şehrin birçok kesiminden farklı görüş ve düşünceye sahip insanların bir araya geldiği ’Şehir Danışma Meclisi’ni kurdu. İçerisinde, çeşitli meslek gruplarından temsilciler, sendika temsilcileri, eğitimciler, hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri gibi birçok ismi barındıran ’Şehir Danışma Meclisi’ ilk toplantısını Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Serdar ince başkanlığında yapılan toplantıda, meclisin kuruluş amacı ve yapılması planlanan çalışmalar dile getirildi. Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, davetlerine katılarak katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Amaçlarının kente katkı sağlayacak konularda görüş ve fikir üretmek olduğunu belirten Serdar İnce, "Aylık olarak yapacağımız toplantılarda, bir gündem belirleyerek, o çerçevede değerli fikir ve önerilerinizi alacağız. Bu yapacağımız toplantılardan çıkacak sonuçları bir rapor haline getirecek ve hangi konuda ise o konunun muhatabı olan kişi ya da kurumlara bunu ileteceğiz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

İnce, şehrin hafızasında önemli yere sahip isimlerin tecrübelerini, genç nesile aktarmak adına yapılacak çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade etti.

İlk toplantıda yer alan katılımcılar, gündeme alınması gereken konular hakkında görüş ve önerilerde bulundu. Bir sonraki toplantının gündem maddesi ise yıkılma tartışmaları gündemde olan ’Numune Hastanesi’ binası olarak belirlendi. Hastane binasının tarihi, bölgeye yapılması planlanan projenin detaylarının yer alacağı geniş kapsamlı bir araştırma çalışması ile binanın durumu masaya yatırılacak. Binanın yıkılıp yıkılmaması konusundaki görüşler belirlenerek bir tavsiye niteliğinde ilgili kuruluşlara rapor halinde sunulacak.

Şehir Danışma Meclisi toplantılarının her ayın ilk Salı günleri yapılması kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.