Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendileri küçük yürekleri büyük öğrenciler

Denizli’de özel bir yaz okuluna giden öğrenciler, şehit ve gazi ailelerine katkı sağlamak için kendi okullarında yardım kampanyası başlattı.Denizli’de özel bir yaz okulunda okuyan öğrenciler, 15 Temmuz şehit ve gazi aileleri için örnek...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendileri küçük yürekleri büyük öğrenciler
Denizli’de özel bir yaz okuluna giden öğrenciler, şehit ve gazi ailelerine katkı sağlamak için kendi okullarında yardım kampanyası başlattı.
Denizli’de özel bir yaz okulunda okuyan öğrenciler, 15 Temmuz şehit ve gazi aileleri için örnek bir davranışa imza atarak, kendi okullarında yardım kampanyası başlattı. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan yaz okulundaki öğrenciler, öğretmenleri Sümeyra Öztaş ile birlikte önce şehitlik mezarlığına giderek ziyarette bulundular. Mezarlık ziyaretinin ardından öğrenciler, derste de yardımlaşma konusu da işlenince şehit ve gazi çocukları için kendi aralarında yardım başlattılar. Kendi sınıflarıyla sınırlı kalmayan minikler, okuldaki sınıfları dolaşarak, kampanyaya katkı sağlanması için destek istediler. Kampanyada özellikle şehit ve gazi çocuklarına seslenen minikler, onların yalnız olmadığını ve hep yanlarında olacaklarını belirttiler.
Derste yardımlaşma konusunu işlerken böyle bir şeyin akıllarına geldiğini ve öğrencilerin bu yaştan itibaren bu bilinçle yetiştirmek hedefinde olduğunu ifade eden Öğretmen Sümeyra Öztaş, “Öğrencilerimle birlikte yardımlaşma konusunu işlerken, şehit ailelerine yardımcı olabileceğimizi düşündük. Şehitliğe, şehitlerimizi ziyarete de gitmiştik, orada da duygusal anlar yaşamıştık. Oradan yola çıkarak, hep beraber bir kumbara yaptık. Sonra kampanyamızı başlattık, yardım topladık. Bu arada velilerimize de çok teşekkür ediyoruz, okulumuza da teşekkür ediyoruz, destek oldukları için. Ben önce başlattım, öğrencilerim de beni destekledi. Sınıfta da öğrenci seçtik, o öğrenciler tek tek diğer sınıfları dolaştı, diğer okulları dolaştık. Okulumuza ziyarete gelen velilere de söz ettik konuyu ve onlardan da bağış istedik” dedi.
“Şehitlerin en değerli varlıklarına sahip çıkacağız”
Şehitlerin toplumun en önemli değerlerinden olduğunu ve onlara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Öztaş, “Şehitler bizim için, vatanımız için, dinimiz için, İslam için kendilerini mermilerin önüne attı, tankların altına attı, onlar bizim için çok değerlidir. Biz de onların en değerli varlıklarına ailelerine, her zaman sahip çıkacağız. Her zaman onların yanlarındayız” diye konuştu.
“Bizim oyuncaklarımız olacaktı, onlarınki olmayacaktı”
Şehitlerin mezarlarını ziyaret ettikten sonra çok etkilendiğini söyleyen beşinci sınıf öğrencisi Mazhar Deniz Yüksel, “Bizim oyuncaklarımız olacaktı ama onların olmayacaktı. Biz eğlenirken, onlar eğlenemeyecekti, biz de onlar için ‘şehit kampanyası’ düzenledik. İlk önce arkadaşlarımın yardımıyla bir kumbara yaptık. Öğretmenimizin dediği gibi, sınıfları gezerek, herksin para koymasını istedik. Sonra topladığımız paraları, öğretmenlerimize verdik. Öğretmenimiz de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti” ifadelerini kullandı.
“Şehit çocukları yalnız değilsiniz”
Şehit çocuklarının her zaman yanında olacaklarını ifade eden dördüncü sınıf öğrencisi Elif Nur Ala, “Şehitliğe ziyarete gittik, kimlerin olduğuna baktık, dualar ettik, orada çok etkilendik. Öğretmenlerimizle bir kumbara hazırladık. Sonra para topladık, sınıfları dolaştık, sonra kampanya oluşturduk. Toplanan paraları şehit ailelerine göndermek için, öğretmenimiz belediyeye verdi. Şehit çocuklarına diyorum ki, ‘sizin her zaman yanınızdayız, sizi yalnız bırakmayacağız’. Çocuklar olarak hepimiz kardeşiz, her zaman yanınızdayız, yalnız değilsiniz” diye seslendi.
Şehit çocuklarının can dostu olduklarını ifade eden Üçüncü sınıf öğrencisi Basri Berk Yılmaz, "Şehit mezarlığına gittikten sonra duygusaldık. Buradan okula geldikten sonra, öğretmenimizle bir düşündük, şehit aileleri için bir yardımlaşma yaptık. Para topladık, sonra sınıfları gezdik, onlar da para verdiler. Biz de toplanan paraları öğretmenimize verdik, öğretmenimiz de Denizli Büyükşehir Belediyesine verdi. Şehit çocukları hem bizim can dostumuz, hem de bizim kan dostumuzdur. Şehit çocukları hem yalnız değil, hem de biz onların yanındayız” şeklinde ifade etti.
Son olarak konuşan ve mezarlığa gittiklerinde çok duygulandıklarını belirten üçüncü sınıf öğrencisi Zeynep Özer, mezarlıkta dua okurken üzüldüklerini söyledi. Mezarlıktan sonra kampanya oluşturduklarını söyleyen minik öğrenci Özer, yardım için diğer sınıfların da katkı sağladıklarını belirtti. Özellikle şehit çocuklarına seslenen üçüncü sınıf öğrencisi koca yürekli Zeynep, onların yalnız olmadığını, sakın üzülmemeleri gerektiğini, hep onların yanında olacaklarını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.