Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi Törenlerini Uzaktan İzlediler

Erzurum’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen çelenk töreninde rampa olmaması nedeniyle platforma çıkamayan bazı engelliler törene katılamadı. Kendi günlerini kutlayamadıklarını belirten engelliler, "Onlar orada fotoğraf...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen çelenk töreninde rampa olmaması nedeniyle platforma çıkamayan bazı engelliler törene katılamadı. Kendi günlerini kutlayamadıklarını belirten engelliler, "Onlar orada fotoğraf çekilip bugünü kutluyorlar, biz sadece buradan izliyoruz" dedi.
Erzurum’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Tören öncesinde cadde üzerindeki rampadan polislerin yardımıyla inen engelliler, tören alanına gelince şokla karşılaştı. Atatürk Anıtına çıkmak için harekete geçen engelliler, rampanın olmadığını görünce geri dönmek zorunda kaldı. Yapılan hazırlıkların ardından Atatürk Anıtı’nın bulunduğu yere çıkan heyet, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk koyarak basın açıklaması yaptı. Törene rampa olmadığı için katılamayan tekerlekli sandalyedeki engelliler, töreni uzaktan izlemek zorunda kaldı.
Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün de katıldığı töreni uzaktan izleyen engelli vatandaşlar, çelenk bırakılmasına katılamadıkları için tepki gösterdi. Engelleri nedeniyle anıta çıkamadıklarını belirten tekerlekli sandalyedeki vatandaşlar, "Oraya çıkamadık buradan izliyoruz. Onlar gittiler biz de buradan sadece bakıyoruz" ifadelerini kaydetti.
10 yaşındaki engelli Şayan Darabi ise, "Bugün bizim günümüz ama bekliyoruz. Onlar oraya gidip fotoğraf çekiliyorlar. Böyle yerlerde rampanın olmaması biz engelliler için en büyük sorun oluyor. Bir rampamız olsaydı hepimiz orada daha güzel bir şekilde bu günü kutlardık ama olmadı. Sağlık olsun onlar yapsınlar biz de buradan izleriz yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.