Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin TL hibe

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdür Vekili Kamil Uçan, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 50 bin TL hibe desteği verileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin TL hibe

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdür Vekili Kamil Uçan, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 50 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi.

İŞ-KUR Kütahya İl Müdürlüğü 2018-1 dönem engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma proje başvurularının 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladığını, kendi işini kurmak isteyen engellilerin; girişimcilik eğitim programından sertifika almış olmaları gerektiğini ifade eden Uçan, ”Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecektir. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecektir” dedi.

Proje başvuru rehberi ve formların kurumun resmi web adresinde duyurular bölümünde yayımlandığını belirten Uçan, ”Projelerin son teslim tarihi 11 Aralık 2017 olup bu tarihe kadar hazırlanan projelerin Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekecektir. Ayrıca proje hazırlayacak engelli bireylerin proje detayları hakkında İl Müdürlüğümüze başvurmaları önerilmektedir. Hazırlanacak projeler; sırasıyla İl Müdürlüğümüz; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından incelenecektir. Nihayetinde kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Proje kapsamındaki hibe destekleri; 3 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 11 bin TL İşletme gideri desteği ve 36 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam destek tutarı 50 bin TL’dir” diye konuştu.(EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.