Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemerburgaz halkı tapularına kavuştu

Eyüp Belediyesi, yaptığı çalışmalar sonucunda uzun yıllardır tapu almayı bekleyen Kemerburgaz halkına tapularını teslim etti. Törende konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Kemerburgaz halkının 22 yıllık özlemi bugün...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi, yaptığı çalışmalar sonucunda uzun yıllardır tapu almayı bekleyen Kemerburgaz halkına tapularını teslim etti. Törende konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Kemerburgaz halkının 22 yıllık özlemi bugün bitiyor” dedi.
Eyüp Belediyesi’nin düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla yürüttüğü Revizyon İmar Planı çalışmaları kapsamında uzun yıllardır tapu hayali kuran Kemerburgaz Köyiçi bölgesinin tapu imar sorunu çözüme kavuştu. Eyüp Belediyesi, Kemerburgaz Meydanı’nda düzenlediği Tapu Dağıtım Töreni’yle vatandaşlara tapularını takdim etti. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Kemerburgaz halkı katıldı. Tören sonunda Başkan Aydın ve beraberinde ki protokol üyeleri tapularını alan vatandaşların mutluluklarına ortak oldu.
“Kemerburgaz halkının 22 yıllık özlemi bugün bitiyor”
Kemerburgaz tapu dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remiz Aydın, “Kemerburgaz’da yaklaşık 22 yıllık özlem bugün inşallah son buluyor. 22 yıldır çözülemeyen tapu ve imar sorununu hamd olsun çözdük. Vatandaşlarımız, tapuları olmadığı için evlerini yıkıp yapamıyorlardı. Onarım yapamadıkları için bu durum bir çok sosyal problemlere yol açıyordu. Bana gelen onlarca abilerimiz ve ablalarımız bu problemden dolayı çocuklarını evlendiremediklerini söylüyorlardı. Bu çalışmayla beraber bunun gibi başka problemlerin hepsini çözmüş olduk. Bu çalışmayla Kemerburgaz halkımız tapularını alıp, imar haklarını kullanabilecekler” dedi.
Tapu dağıtım töreni Kemerburgaz halkı memnun etti
Uzun yıllardır devam eden tapu sorunun çözüme kavuşması Kemerburgaz halkını mutlu etti. Tapularına kavuşan vatandaşlar, yaptıkları konuşmalarda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkürlerini illeti.
Babasının rahatsız olmasından dolayı tapuyu almaya gelen İbrahim Keskin, “Ben babamın yerine tapuyu alacağım o rahatsız olduğu için gelemedi. Buranın tapu sorunu başlayalı 22 yıl oldu. Bizlerde 22 yıldan bu yana bu günü bekliyorduk. Şimdi tapularımızı alıp, inşaatlarımıza başlamak istiyoruz. Çocuklarımıza evler yapıp onları evlendireceğiz. Bu sorun şimdi bitiyor başkanımıza buradan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
20 senedir tapu bekleyen Aysel Acar ise, “Çok sevinçliyiz Allah razı olsun. 20 senedir beklediğimiz zaman geldi. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.