Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Kemalist Kanton’ Benzetmesine Suç Duyurusu

Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Engin Çoğal, Twitter hesabından ’Edirne, Kemalist sözde aydınların elinde can verecek’ yazarak tepki çeken Yazar Mustafa Armağan hakkında, Edirne Adliyesine suç duyurusunda bulunduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Engin Çoğal, Twitter hesabından ’Edirne, Kemalist sözde aydınların elinde can verecek’ yazarak tepki çeken Yazar Mustafa Armağan hakkında, Edirne Adliyesine suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Derin Tarih dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili kitaplarıyla tanınan Mustafa Armağan, geçtiğimiz hafta Edirne’ye geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetiyle Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde konferans veren Armağan, okuldaki izlenimlerini twitter hesabından yazdı. Edirne için "Dün bir okula gittim Edirne’de. Okul ele geçirilmiş! Kanton gibi. Kemalist kanton! MEB uyansın!", "Dün Edirne’deydim. Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek. Edirne’ye sahip çık Türkiyem" ve "Acilen Edirne ve Çanakkale’yi kurtarma seferberliği başlatılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Olayın ardından Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Engin Çoğal, mahkemeye suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Edirne Adliyesi önünde açıklama yapan Çoğal, "Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmakta sınır tanımıyor. Ortaçağcıların ’Sözde Tarihçi’si Mustafa Armağan bu sefer Edirne’de katıldığı panel sonrası Atatürk ile ilgili attığı tweetler ile haddini aşmıştır. Osmanlı ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili kitaplarıyla tanınan Mustafa Armağan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetiyle Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde konferans vermiştir. Bu konferanstan Armağan’ın twitter hesabından paylaşımları ’Atatürk’ün Hatırasına Hakaret’ suçunu düzenleyen 5816 sayılı kanuna göre açıkça suç oluşturmaktadır" dedi.
"TAHRİKİN BOYUTUNU ARTTIRMAKTADIR"
"Aynı kanunun 2. maddesi uyarınca müsnet suç basın yoluyla işlendiğinden arttırılarak tecziyeye hükmedilmelidir" diyen Çoğal, "Şüphelinin sözlerinin tehlike arz eden boyutuysa, Edirne’yi ’Kemalistler’den, yani halkın önemli bir bölümünden ’Kurtarma seferberliği’ yapmaya çağırmakta olmasıdır. Öyle ki ’Acilen el atılması’ talebiyle, halkın bir bölümünü, diğer bölümüne karşı kışkırtmasında zaman mefhumunu da ’Acil’ biçimiyle kodlayarak tahrikin boyutunu arttırmaktadır. Biz bu tür tahrik, kışkırtma ve provokasyonları, Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta, hatta son olarak Ankara patlamasında da gördük. Halkın bir bölümünü intikam alınacak, seferberlik ilan edilecek, bir şehri onlardan kurtaracak çağrılar yapmak, tam da bu nedenle, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.