Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kdz. Ereğli TSO Yöneyimi Katar’a gitti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın ve Başkan Yardımcısı Abdülkadir Çınar Türkiye-Katar İş Forumuna katıldı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kdz.  Ereğli TSO Yöneyimi Katar’a gitti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın ve Başkan Yardımcısı Abdülkadir Çınar Türkiye-Katar İş Forumuna katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Katar’da gerçekleşen foruma katılan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın ilçe ve bölge hakkında yatırımcılara bilgiler verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada Katar iş dünyasına, iki ülkenin güçlü yanlarını birleştirme çağrısında bulunarak, "Sizde sermaye, bizde girişimci ruh var. Somut projelerle bunları bir araya getirelim. Türkiye-Katar ortaklığını da bütün dünyaya kabul ettirelim" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Katar’ın güvenlik, huzur ve istikrarını Türkiye’nin güven ve istikrarından ayrı görmediklerini, özellikle son yıllarda karşılıklı ortak siyasi iradeyle ilişkilerin mükemmel düzeye ulaştığını söyledi.

Katar’a karşı geçen yıl bazı ülkelerin uyguladığı haksız, kanunsuz ambargo ve yalnızlaştırma girişimlerine Türkiye’nin ilk andan itibaren karşı çıktığını anımsatan Tüfenkci, Katar’ın ve halkının yanında durulduğunu, siyasi, ekonomik ve askeri destek gösterildiğini belirtti.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani de yabancı yatırımcıları ve özel sektörü desteklediklerini söyledi. Sadece petrol değil diğer sektörlerden de istifade etmeye çalıştıklarını dile getiren Al Sani, Katar vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara, yatırımcıların da sahip olduğunu belirtti.

Al Sani, Katar ve Türkiye’yi özel kardeşlik ilişkilerinin birbirine bağladığını dile getirerek, "Hem Katar hem de Türkiye özel sektörüne ayrıca teşekkür ediyorum. Katar’a uygulanan zalim ambargonun üstesinden gelmek için olanca gayret göstermişlerdir. Forum sayesinde stratejik ortaklıklara gidileceğini, ekonomik konumumuzun ileriye gideceğini düşünüyorum." dedi.

Katar’ın bölgede yatırım çeken önemli bir ülke haline geldiğine işaret eden Al Sani, Türkiye-Katar İş Forumu’nun iki ülke arasında kısa, orta ve uzun vadede hayırlı sonuçlar ortaya koyacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.