Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazı Kazan Dolandırıcılığı İddiasında Milli Piyango Odasından Dava

İzmir’in Konak ilçesinde, kazı kazandan 100 bin TL kazanan bir kişinin, bayi görevlisi tarafından "Bunlara 100 TL’den fazla ikramiye çıkmaz" denilerek dolandırıldığını iddia etmesinin ardından İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde, kazı kazandan 100 bin TL kazanan bir kişinin, bayi görevlisi tarafından "Bunlara 100 TL’den fazla ikramiye çıkmaz" denilerek dolandırıldığını iddia etmesinin ardından İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası da olaya müdahil oldu. Oda, böyle bir olayın yaşanmadığını ve bu durumdan kendilerinin zarar gördüğünü belirterek dava açtı.
“MİKTAR SERİ NUMARASINDAN TESPİT EDİLİR”
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak,vatandaşın iddia ettiği 100 bin TL ikramiyenin Hemen-Kazan oyunundaki en büyük ikramiye olduğunu belirterek, “Bu ikramiye idarece ödendiğinde, hangi bayi tarafından ne zaman satıldığı, isabet eden biletin seri numarası idareden istenildiğinde öğrenilir. Ayrıca mevcut Hemen-Kazan biletlerin üzerinde ikramiye ödeme zaman aşımı 31.08.2017 tarihinde dolacağı için yargı kararı ile istenirse bu tarihe kadar büyük ikramiyelerin hangi seriye isabet ettiği ve hangi bayi tarafından satıldığı Milli Piyango İdaresi’nden öğrenilir” dedi.
“100 TL İLE 100 BİN TL’Yİ AYIRT ETMEMESİ MÜMKÜN MÜ”
Çakmak, biletlerin üzerindeki ikramiye miktarlarının rakam ve yazı ile açık olarak yer aldığını, vatandaşın 100 TL ile 100 bin TL rakamlarını ayırt edememesinin mümkün olmadığını savundu.
Paşa Çakmak, o gün söz konusu vatandaşın dolandırıldığını iddia ettiği bayiye giderek, son 2 rakama 10 TL isabet eden piyango bileti getirdiğini ve yerine 1 bilet ile 5 tane kazı kazan aldığını ve o esnada da 200 TL para bozdurduğunu ve ardından ayrıldığını öne sürdü. Çakmak, “Bayiimiz şahsın gittikten yaklaşık 45 dakika sonra geri gelerek kendisinin kandırıldığını hemen kazan biletine 100 bin TL isabet ettiğini beyan ederek bileti geri istediğini, kendisinin de bu bileti mevzuat gereği peşin ikramiye miktarı içinde olduğu için ödedikten sonra yırtıp imha ettiğini söylemesi üzerine vatandaşın dolandırıldığı iddiasıyla kolluk güçlerine şikayet ettiğini ve kendisinin de haksız iddialar nedeniyle vatandaştan şikayetçi olduğunu beyan etmiştir” dedi.
Söz konusu vatandaşın herhangi bir belgeye dayanmadan asılsız iddialarda bulunduğunu kaydeden Çakmak, bu tür iddiaların sayıları 15 bini bulan bayilere zarar vermekle kalmayıp, kamuya aktarılan kaynakların da azalmasına neden olduğunu dile getirdi.
“HEM BİREYSEL HEM ODA OLARAK DAVA AÇACAĞIZ”
Çakmak, hem bileti satan Hüseyin Atmaca’nın bireysel hem de kendilerinin oda olarak dolandırıldığını iddia eden vatandaş Üzeyir İblik’i dava edeceklerini belirtti.
Son 2-3 yıldır İzmir’e kazı kazandan 100 bin TL çıktığını belirten Çakmak, Üzeyir İblik’e satılan bilet serisinde 100 bin TL olup olmadığının 2017 yılında anlaşılabileceğini söyledi.
“OKUR YAZAR BİR KİŞİ 100 BİN TL’Yİ BANA VERİR Mİ”
İzmir’de 25 yıldır piyangoculuk yapan ve bileti satan Hüseyin Atmaca ise “Okur yazar olan bir kişi 100 bin TL’yi getirir bana veriri mi? Hem yazıyla hem rakamla yazıyor. Piyangonun kendisi 1 liradan 20 liraya kadar çıkan kazı kazan biletlerinin biliyor. Biz günde 150-200 kişiyle karşılıyoruz. Para bozuyoruz, alışveriş yapıyoruz. Parmak izi benimse de suç benimdir” dedi.
OLAY
Alsancak semtinde 59 yaşındaki Üzeir İblik, bir bayide kazı kazan oynadı. Oyun sırasında İblik 100 bin lira ikramiye kazandı. Kuponu bayiye gösteren İblik, parasını istedi. İddiaya göre, bayi görevlileri ise "Bunlara 100 TL’den fazla ikramiye çıkmaz" diyerek yaşlı adama 100 TL vererek gönderdi. 100 lirayı alan Üzeir İblik, daha sonra ise durumdan şüphelenerek Buca Şirinyer’deki bir başka bayiye giderek durumu anlattı. Üzeir İblik buradan edindiği bilgilerle dolandırıldığını anladı. Neye uğradığını şaşıran İblik, hemen kazı kazan oynadığı bayiye tekrar gitti ve durumu polise bildirerek, bayi hakkında şikayetçi oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.