Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazdağları’nda organik hindi yetiştiriyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Kazdağları yamaçlarında bir üretici ormanlık alanlarda organik hindi yetiştiriciliği yapıyor.Kazdağları’nın Kuzey yamaçlarının eteklerinde yer alan Serhat köyünde yaşayan Fikret Çalışkan, Kazdağları’nda...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazdağları’nda organik hindi yetiştiriyor
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Kazdağları yamaçlarında bir üretici ormanlık alanlarda organik hindi yetiştiriciliği yapıyor.
Kazdağları’nın Kuzey yamaçlarının eteklerinde yer alan Serhat köyünde yaşayan Fikret Çalışkan, Kazdağları’nda organik hindi yetiştiriyor. Her yıl baharla birlikte aldığı hindi yavrularını kendisine ait barınakta bir süre baktıktan sonra doğal ortamda yetiştirmeye başlayan Çalışkan, hayvanların kendi gıdalarını kendilerinin bulmasını sağlıyor.
Bu yıl 400 hindi yavrusu aldığını ifade eden Çalışkan, bu yolla geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi. Hindileri her gün ormanlık alanlara keçi ve koyun otlatmaya götürür gibi çıkardığını belirten Çalışkan, "Kazdağları’nda bin bir çeşit bitki ve böcek var. Hayvanlar ne yemek istiyorsa onu yeme şansına sahip. Küçük yaştan itibaren düdük vasıtası ile toplanma eğitimi veriyorum. Kuluçka makinesinden çıkan yavruları bir süre barınakta besledikten sonra, doğada gezdiriyor, radyo vasıtasıyla beni kaybetmemelerini sağlıyorum. Zaman zamanda düdük çalarak çevrede kalanların düdük sesine gelmelerini sağlıyorum. Bu yolla maliyette düşmüş oluyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.