Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanlı gençlerden örnek davranış

Kazan’da adına ’Sancar Gençlik Grubu’ adını veren bir grup genç, eski bayramları yeniden yaşatmak ve teröre karşı tepkilerini göstermek için bir araya geldi.İlçedeki şehit mezarları ve aileleri ziyaretle başlayan bayramlaşma, Sancar...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazan’da adına ’Sancar Gençlik Grubu’ adını veren bir grup genç, eski bayramları yeniden yaşatmak ve teröre karşı tepkilerini göstermek için bir araya geldi.
İlçedeki şehit mezarları ve aileleri ziyaretle başlayan bayramlaşma, Sancar ve civar köylerde devam etti. Gençler köylerdeki yaşlı ve hastaları ziyaret ederek ellerini öptü, hayır dualarını aldı, bayramlarını kutladı.
Gençleri karşılarında gören yaşlılar sevinçlerini dualarıyla ifade ettiler. Gençler, geçen yıl evlerinde ziyaret ettikleri köyün yaşlılarından Necati Demirci ve Hatice Varlık’ı bu yıl mezarlarında ziyaret etmenin hüznünü yaşadılar.
TÜM EVLER TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Gençler teröre olan tepkilerini ise ziyaretlerde giydikleri ve üzerinde Türkiye haritası ile Türkiye ve Sancar yazılı beyaz renkli tişörtlerle dile getirdiler. Sancar köyünün sokakları ve tüm evler Türk bayraklarıyla donatıldı.
Sancar köyü gençlerinin Ahi köyündeki şehit Ömer Yener’in ailesini ziyaretinde Ahi köyü gençleri kendilerinin de böyle bir gençlik grubu kurma düşünceleri olduğunu belirterek ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler. Sabah köy camisinde başlayan ve gün boyu devam eden bayramlaşma ziyaretlerine küçük çocuklar da eşlik etti.
Sancar Gençlik Grubu adına bir açıklama yapan Sadık Buyurgan bayramların birer tatil fırsatı olarak görülmeye başlandığını belirterek, bayramlaşma kültürünü yeniden yaşatmak için bir grup gencin bir araya geldiğini söyledi. Bayramlaşma vesilesiyle teröre karşı tepkilerini de dile getirme fırsatı bulduklarını belirten Buyurgan, "Biz bugün en azından bu güzel etkinliği yapabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların ailelerini ve mezarlarını ziyaret ederek en azından minnet ve şükran duygularımızı ifade etmeye çalıştık. ’Gelecekte bir gün gelecek ve biz de yaşlanacağız’ diyerek köylerimizdeki yaşlı ve hastaları ziyaret ederek onların sıkıntılarını paylaştık, sohbetlerinden istifade ettik, hayır dualarını aldık. Genç arkadaşlarımızla birlikte bayramı dolu dolu yaşadık. Tıpkı büyüklerimizin bize anlattığı o eski bayramlardaki gibi" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.