Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanlı demokrasi şehitleri uğurlandı

Paralel terör örgütü tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında Ankara Kazan’da hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı.Askeri darbe girişimi sırasında karargah olarak kullanılan Kazan’daki 4. Ana Jet Üs...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paralel terör örgütü tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında Ankara Kazan’da hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı.
Askeri darbe girişimi sırasında karargah olarak kullanılan Kazan’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan yaklaşık 8 bin Kazanlının üzerine, darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35), Ömer Takdemir (20), Samet Cantürk (20), Lokman Biçinci (25) ve Hasan Yılmaz (44) son yolculuklarına uğurlandı. Anar’ın 6 çocuk, Yılmaz’ın ise 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Biçinci ve Yılmaz için Kazan Ulu Cami’de düzenlenen cenaze törenine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Genel başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve şehitlerin aileleri ile binlerce vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla cenazeye katılan binlerce vatandaş, paralel terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimine lanet ve öfke yağdırdı. Biçinci’nin babası 65 yaşındaki babası Recep Biçinci, “5 evladım var hepsi vatan uğruna feda olsun” diyerek bağırdı. Biçinci ve Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşları cenaze namazının ardından Kazan Şehitliği’ne defnedildi.
Müftüden beddua
Cenaze namazını kıldıran Kazan Müfüsü Halil Karagöz, “Bütün vatan hainlerini, şerefsizleri, Fetocuları, Paralelcileri Allah’a havale ediyoruz. Allah kahretsin bunları” dedi.
Ömer Takdemir Yakuphasan Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Samet Cantürk ise Soğulcak Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
“Millet için can verdiler”
Milletvekili İşler yaptığı konuşmada, “Onlar sizlerin iradesine sahip çıkmak için, vatanı milleti korumak için, ezanı dindirmek isteyenlere fırsat vermemek için o gün Akıncı’ya gittiler. Buradaki kardeşlerimiz canlarını feda ederek, silahların karşısında dik durarak, ‘aslanlar gibi bugün vatan için can verme günüdür’ diyerek şehitlik mertebesine ulaştılar” diye konuştu.
Ertürk’ten yaralılara ziyaret
Başkan Ertürk ayrıca, saldırıda yaralanarak Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yaralılarla yakından ilgilenen Başkan Ertürk, durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Ertürk, “Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı ruhu ile sivil vatandaşları katleden F-16 ların önlerine atlayan, göğüslerini siper eden kahraman Kazanlılar’dan Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.