Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan Ulusal Günü Antalya EXPO-2016’da Kutlandı

Kazakistan Ulusal Günü, Türkiye’nin Antalya şehrinde gerçekleştirilen bahçecilik fuarı olan EXPO-2016’da kutlandı.Kazakistan Pavyonu yetkilisi olan Gulnara Sitpayeva, etkinlik başlamadan önce: "Ulusal Günün temel amacı, etkinliği ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan Ulusal Günü, Türkiye’nin Antalya şehrinde gerçekleştirilen bahçecilik fuarı olan EXPO-2016’da kutlandı.
Kazakistan Pavyonu yetkilisi olan Gulnara Sitpayeva, etkinlik başlamadan önce: "Ulusal Günün temel amacı, etkinliği ziyaret edenlerin ve Türk insanının Kazakistan Cumhuriyeti, eşsiz kültürü ve elbette biyolojik çeşitliliği hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamaktır" dedi.
Bu önemli günü anmak için bir uluslararası bilimsel konferans düzenlendi. Konferansa Kazakistanlı ve uluslararası uzmanlar katıldı. Kazakistan Pavyonu’nun konukları, bir oda orkestrasının ulusal müzik aletleriyle çaldığı geleneksel Kazak müziği ve dünyaca bilinen şarkılar eşliğinde, taze çiçeklerle bezeli kıyafetler giymiş kızlar tarafından karşılandı.
Kazakistan Ulusal Pavyonu, ziyaretçilere IUCN’nin Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki nadir bitkileri keşfetmenin yanı sıra, Cumhuriyet’in kültürünü ve tarihini keşfetme fırsatı vermekte ve gelecek yıl Astana’da gerçekleşmesi planlanan interaktif EXPO-2017 turu sunmaktadır.
Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı Yerlan Sagadiyev, "Gelecek yıl International Specialized Exhibition (Uluslarası Özel Sergi) EXPO-2017, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacaktır. Türk delegasyonunun yaklaşan etkinliğe aktif olarak katılacağını umuyoruz. Görüldüğü üzere, bu etkinlik, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek sosyal politika işbirliği olacaktır" dedi.
Etkinliği düzenleyenlere göre, EXPO-2016 Antalya şu ana kadar 2,5 milyondan fazla insan tarafından ziyaret edilmiştir.
Geleceğin Enerjisi’ne adanan International Specialized Exhibition (Uluslarası Özel Sergi) Astana EXPO-2017, Astana’da 10 Haziran-10 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bir sergi ve dinlence etkinliğidir. 93 gün sürecek olan sergi, 2017 yılının en çarpıcı kültürel mekanlarından biri olacaktır. Bugüne kadar, 99 ülke ve 18 uluslararası örgüt Astana EXPO-2017 sergisine katılma niyetlerini teyit etmiştir. Genel olarak, etkinliğe 100’den fazla ülkenin ve 5 milyondan fazla ziyaretçinin katılımı beklenmektedir.
Astana EXPO-2017 kapsamında, enerji tasarruflu hayat tarzını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geniş bir şekilde kullanımını teşvik etmek amacıyla küresel politika belgeleri taslak haline getirilecektir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.