Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan, Endemik Bitkileriyle EXPO 2016 Antalya’da

EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Kazakistan, kuracağı ülke bahçesinde endemik bitkilerini sergileyecek.EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Kazakistan’ın ülke komiseri Tursunkulov Arman ve beraberindeki heyet, Aksu’daki bin 121...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Kazakistan, kuracağı ülke bahçesinde endemik bitkilerini sergileyecek.
EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Kazakistan’ın ülke komiseri Tursunkulov Arman ve beraberindeki heyet, Aksu’daki bin 121 dönümlük EXPO 2016 Antalya Sergi Alanında ve Kazakistan bahçesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
EXPO 2016 Antalya projesini çok etkileyici bulduğunu belirten Arman, "Biz de katılımcıyız. Burada kendi bitkilerimizi ekeceğiz. Kendi ülkemizin kültür, bitkisel ve endemik bitkileriyle ilgili bir çalışma yapacağız. Sergi ürünleri getireceğiz. Umarım güzel bir çalışma olacak" dedi.
Kazakistan’ın endemik bitkiler açısından çok zengin bir ülke olduğuna vurgu yapan Arman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu an Kazakistan’daki botanik bahçemiz bu bitkilerle ilgili çok sayıda çalışma yapıyor. Ayrıca endemik bitkiler dışında doğal bitkiler, kuru bitkilerle ilgili çalışmalar var. Ve öyle diyebilirim ki bu açıdan çok zengin bir ülkeyiz. Bahçemizde muhakkak Kazakistan laleleri olacak, ayrıca Sievers Elması var onun da burada olmasını çok isterim."
Kazakistan, kuracağı ülke bahçesinin çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.