Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazak Bakan: “Cengiz Han gibi Asya’yı ele geçireceğiz”

Kazakistan, Moğol İmparatoru Cengiz Han’ı örnek alarak Asya’yı ziraat yoluyla ele geçirmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kazakistan, Moğol İmparatoru Cengiz Han’ı örnek alarak Asya’yı ziraat yoluyla ele geçirmeyi hedefliyor.

Orta Asya’nın en büyük ülkesi Kazakistan, Asya’nın tarım pazarındaki payını arttırmak istiyor. Kazakistan Tarım Bakanı Arman Yevniyev, Moğol İmparatoru Cengiz Han’ı örnek alarak Asya’yı ziraat yoluyla ele geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kazakistan’ın Asya pazarında payını arttırmak istediğini belirten Yeniyev, 5 yıl içinde tarım üretimini 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Arman Yevniyev hedefleri için geniş çapta örgütlenmeye gittiklerini ve bunu Cengiz Han’dan esinlendiklerini belirterek, “Proje yöneticimiz Cengiz Han’dır” ifadelerini kullandı. Ülkesinin tarım sektöründe zirveye hedeflediğini söyleyen Yeniyev “Cengiz Han aynı yaklaşımla dünyanın yarısını fethetti, biz de et ve zirai ürünlerle bunu başaracağız” dedi.

Yeniyev yaptığı sunumda ihracat yapacakları ülkelerin Cengiz Han’ın sefer rotasına benzer şekilde tasarladıklarını belirterek Çin, İran, Suudi Arabistan, Vietnam ve Rusya’ya ihracatta yoğunlaşacaklarını açıkladı.

Bakan Arman Yevniyev yaptığı açıklamada atalarından miras kalan geleneksel et üretimlerinin 2 milyar 600 milyon dolar getirisi olduğunu açıklarken, tarım endüstrisinin yönetim ve sübvansiyon yöntemlerini değiştirmek istediğini söyledi.

Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev ise Tarım Bakanı’nın Cengiz Han benzetmesi için “Umarım Cengiz Han’ın yaptığı gibi komşularımızı korkutmayız” diyerek salondakileri güldürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.