Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazada Ölen 10 Kişi Defnedildi

Konya’nın Ereğli ilçesinde dün TIR ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 10 kişi, memleketleri Şanlıurfa’da defnedildi. Kazada hayatını kaybeden tek bayan olan Vesile Söğüncü’nün cenaze...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Ereğli ilçesinde dün TIR ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 10 kişi, memleketleri Şanlıurfa’da defnedildi. Kazada hayatını kaybeden tek bayan olan Vesile Söğüncü’nün cenaze namazını ise imam olan amcası kıldırdı.
İzmir’deki bir yakınlarının taziyesinden dönerken minibüsün Konya’nın Ereğli ilçesinde kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi, memleketleri Şanlıurfa’da toprağa verildi. Gece saat 01.00’de Şanlıurfa’ya getirilen cenazeler, sabah saat 11.00’de morgdan alınarak mezarlığa götürüldü. Minibüs sürücüsü Faruk Peltek, Kemal Çiftçi ve Habib Çakıllı’nın cenazeleri Harrankapı Mezarlığı’nda defnedilirken, Mehmet Dedecan, Ahmet Dedecan, Hasan Dedecan, Ömer Dedecan, Adnan Dedecan ve Latif Dedecan ile Vesile Söğüncü’nün cenazeleri ise Büyükşehir Belediyesi Yeni Aile Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Caminin bahçesinde yan yana dizilen tabutları gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ağlayanları diğer yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cenaze namazını Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ile kazada ölenlerin Şanlıurfa’da imam olan amcaları Ahmet Dedecan kıldırdı. İl Müftüsüyle birlikte ön safta namaz kılan Ahmet Dedecan, sıra bayan yeğenine gelince müftüden müsaade alarak cenaze namazını kendisi kıldırdı. Namazı kıldırırken dualar boğazında düğümlenen acılı amca, namaz sonrası kalabalıktan helallik istedi. Tabutlara sarılan yakınları gözyaşı döküp ağıtlar yakarken, cenazeler yan yana defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.