Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaza geçirdi, kolunu kaybetti ama hayallerinden vazgeçmedi

ÇORUM (İHA) – Çorum merkeze bağlı Üyük köyünde çiftçilik yapan Hacı Sevcan, geçirdiği iş kazasında bir kolunu kaybetmesine rağmen Türkiye’nin en kaliteli soğanını üretme hayalinden vazgeçmedi.2014 yılında soğan makinesine kaptırdığı...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇORUM (İHA) – Çorum merkeze bağlı Üyük köyünde çiftçilik yapan Hacı Sevcan, geçirdiği iş kazasında bir kolunu kaybetmesine rağmen Türkiye’nin en kaliteli soğanını üretme hayalinden vazgeçmedi.
2014 yılında soğan makinesine kaptırdığı kolunu dirsek kısmından itibaren kaybeden Hacı Sevcan, bugüne kadar en kaliteli ürünü en yüksek rekolte ile almak için çalışıyor. Soğanın tarlaya ekiminden hasadına kadar her şeyi ile yakından ilgilenen ve bu yıl dönüm başına aldığı 13 ton soğan rekoltesiyle Çorum’da ve Türkiye’de kırdığı rekorla bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Sevcan, engellilere de hayata küsmemeleri için çağrıda bulunuyor. Sevcan’ın bu azmi başta yakınları olmak üzere köy halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.
"Ne yapsam kaliteli yapmaya çalışıyorum"
2 yıl önce geçirdiği kaza sonucu kolunu kaybettiğini söyleyen Sevcan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmadan azimle işini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğini belirtti.
25 yıldır soğan üretimiyle uğraştığını ve hibrit tohumu kullandığını anlatan Sevcan, "Ne yapmaya çalışsam kaliteli yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden de başarılı olduğumu düşünüyorum. Şuanda bu tarladan dönümde 13 ton 100 kilo elde ettim. Bu yıl 230 dönüm araziye soğan ektim. 2 bin ton civarında soğan hasadı yapacağımızı tahmin ediyorum. Şuanda da bu rakamı yakaladığımız gözüküyor" dedi.
Başarısının sırrını işini sevmek olarak açıklayan Sevcan, "Çiftçilerimiz işini severek bilinçli yapmalılar. Yoksa başarıyı elde etme şansları yok. Yaptığınız işi seveceksiniz. Ziraat mühendisleri gibi teknik konularda bilgim yok. Anlaşmalı ziraat mühendisim de yok. İşimi sevdiğim için bu başarı. Ürünlerimizden ürünleri Selçuk Üniversitesi’ne tahlile gönderdim. Öğretim görevlisi arayarak teşekkür etti" diye konuştu.
"Polatlı’ya rakip değilim, geçtim bile"
Dönüm başına aldığı 13 ton rekolteyle soğan üretiminde önde gelen Polatlı’ya da meydan okuyan Sevcan, "Polatlı’ya rakip değil geçtim bile. Şuanda Türkiye’de böyle bir rekolte olmadı. Şuanda Çorum’da bir rekordur. Türkiye’de bugüne kadar duymadım da görmedimde. Elde ettiğimiz rekolte Türkiye rekoru da sayılabilir" ifadelerini kullandı.
"Engelliler hayata küsmesinler"
Azmettikten sonra her şeyin üstesinden gelinebileceğini söyleyen Sevcan, "2 yıl önce kolumu soğan makinesiyle yaptığım kaza sonucu kaybettim. Ama yılmadım, yılmayacağım da. İşimi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Kazayı geçirdikten sonra hayata küsmedim. Öyle bir duyguya kapılmadım. Engellilerimiz hayata küsmesinler hayat devam ediyor. Mücadele devam ediyor. Çalışmamda falan hiçbir zorluk yok. Azmettikten sonra herşeyin üstesinden gelinir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.