Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayyum vatandaşları ihya etmeye devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her perşembe günü kentin 16 farklı noktasından 4 mezarlığa ücretsiz sefer başlattı. Belediye yetkilileri mezarlık ziyaretinde vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.Ankara’nın Etimesgut İlçe Kaymakamı...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her perşembe günü kentin 16 farklı noktasından 4 mezarlığa ücretsiz sefer başlattı. Belediye yetkilileri mezarlık ziyaretinde vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.
Ankara’nın Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla’nın, 1 Kasım’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının ardından, vatandaşlara yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda belediye, her perşembe saat 14.00 ila 17.30 arasında kentte bulunan Yeniköy, Şehitlik, Alipınar ve Mardinkapı mezarlıklarına ücretsiz ulaşım imkanı sağladı. Kentin 16 farklı noktasından mezarlıklara düzenlenen seferle ilgili konuşan vatandaşlar, belediyenin bu hizmetinin çok önemli olduğunu belirtti. Vatandaşlar, “Çok hayırlı bir iştir. Bunun devamını bekliyoruz. Otopark ücretlerinin de kaldırılması önemlidir, artık Diyarbakır’da değişiklik olmasını bekliyoruz. İnşallah bunu değerlendirirler” dedi.
Mezarlık ziyaretinde ücretsiz fidan dağıtıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı. Kentin ve mezarlıkların yeşillendirilmesi için yapıldığı öğrenilen çalışmadan memnuniyet duyan vatandaşlar, belediyenin çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.
Her gün 30 bin ücretsiz ekmek dağıtılacak
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni başlattığı bir çalışmayla kentte maddi durumu yetersiz olan vatandaşların yararlanması için günde 30 bin ekmek dağıtmaya hazırlanıyor. Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinin yoksul kesimlerinde bulunan vatandaşlara verilecek kartla fırınlara bırakılan post makinesi ile ekmek almaları sağlanacak.
Yurtta kalan üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım imkanı
Kentte çalışmalarını hızla sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine de ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak. Halid Bin Velid erkek yurdu, Süleyman Bin Halid kız yurdu, Mehmet Akif Ersoy erkek yurdu önünde 5 otobüs 07.00’dan 16.00’a kadar direkt olarak üniversiteye öğrenci taşıyacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.