Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’den dünyaya açılan Hasbiotech’e, dünya çapında kalite ödülü

‘Liderlik’, ‘Kalite’, ‘Yenilik’ ve ‘Mükemmellik’ ilkelerine olan katkısı Türk firması Hasbiotech’e dünyanın en prestijli kalite ödülü olarak kabul edilen 2016 yılı ‘Uluslararası Kalite Ödülü’nü getirdi. Frankfurt’ta...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Liderlik’, ‘Kalite’, ‘Yenilik’ ve ‘Mükemmellik’ ilkelerine olan katkısı Türk firması Hasbiotech’e dünyanın en prestijli kalite ödülü olarak kabul edilen 2016 yılı ‘Uluslararası Kalite Ödülü’nü getirdi. Frankfurt’ta uluslararası liderlerin katıldığı törende ödülünü alan Hasbiotech, ülkemizin gururu oldu.
Dünyada kalite kültürü bilincinin oluşmasına öncülük eden Business Initiative Directions (BID) tarafından, kendi alanlarında kaliteye önem veren ve 117 ülkede faaliyet gösteren lider kuruluşlara her yıl ‘International Arch of Europe Awards’ adı altında ‘Gold’, ‘Diamond’ ve ‘Platinum’ kategorilerinde ödül verilmektedir. BID Ödül Komitesi tarafından, üniversiteler, ticaret odaları ve büyükelçilikler gibi saygın kuruluşlardan da görüş alınarak gerçekleştirilen ve aylar süren aday belirleme çalışmaları sonuçlandırıldı ve Türk Firması Hasbiotech, dünyanın en prestijli kalite ödülü olarak kabul edilen 2016 yılı ‘Uluslararası Kalite Ödülü’ne ‘Gold’ kategorisinde layık görüldü.
Bu yıl 29. kez verilen Uluslararası Kalite Ödülleri, InterContinental Frankfurt Kongre Salonunda 72 ülkenin katılımı ile sahiplerini buldu. BID Başkanı Jose E. Priedo, Kayseri’den dünyaya açılma başarısı gösteren Hasbiotech’in ödülünü, firmayı temsilen Onkoloji Satış & Pazarlama Müdürü Dr. Buğraer Aslan’a takdim etti.
Dr. Buğraer Aslan, uluslararası liderlerin katılım sağladığı törende yaptığı konuşmada; global ve yenilikçi bir yaklaşımı kendine misyon edinen Hasbiotech’in iş geliştirme çalışmaları ile ilaç sektöründe dünya oyuncusu olmaya hazırlandığını ifade etti. Bu misyon dahilinde Küba başta olmak üzere birçok ülke ile ortak yenilikçi projeler geliştirildiğini belirten Dr. Buğraer Aslan, “En önemli hedeflerimizden biri, Türk uzmanlar tarafından Türkiye’de geliştirilmiş yerli molekül ilaçları dünyaya pazarlamaktır. Hasbiotech olarak dünyanın en prestijli katile ödülü olan 2016 Yılı ‘Uluslararası Kalite Ödülü’ne layık bulunmak, ülkemizi ve bizleri gururlandırırken, doğru yolda emin adımlarla ilerlediğimizi bir kez daha gösterdi” dedi.
2009 yılında biyoteknoloji alanında faaliyet göstermek üzere kurulan Hasbiotech, HAS Grup’un en genç ve dinamik firması konumunda. HAS Grup, 1989 yılında yüzde yüz yerli sermaye ile Kayseri’de çelik kablo üretmek üzere kuruldu ve bugün enerjiden inşaata, mobilyadan otomotive çok sayıda sektörde faaliyet gösteriyor ve 5 kıtada 100’e yakın bölgeyi kapsıyor. Ayrıca, HAS Grup bünyesindeki 4 firma, İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Türkiye’ye ‘Gold’ kategorisinde International Arch of Europe Ödülü’nü getirme başarısı gösteren Hasbiotech ise Türkiye’de genellikle çok uluslu şirketlerin tekelinde olan ilaç sektöründe tamamen yerli sermaye ile kurulmuş olması itibari ile farkını ortaya koymaktadır. Özel çalışma alanlarına yoğunlaşan Hasbiotech, tıpta karşılanmamış ihtiyaçlara odaklanarak diyabete bağlı kronik yara tedavisi, akciğer kanserinde terapötik aşının yanı sıra önümüzdeki yıllarda geliştirmeyi hedeflediği Onkoloji’de tanı kiti, Kardiyoloji’de miyokart enfarktüsünden ölümü engelleyen ürünler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
BID tarafından bu yıl Hasbiotech’e verilen ‘Uluslararası Kalite Ödülü’nü Türkiye’den çeşitli kategorilerde şimdiye kadar Doğuş Holding, Abdi İbrahim İlaç, Garanti Yatırım gibi kendi alanında en büyük ve önemli firmalar layık bulundu.
Hasbiotech’in kurumsal web sayfasına http://www.hasbiotech.com adresinden ulaşılmaktadır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.