Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de on binler demokrasi için meydanda buluştu

Demokrasi nöbetinin son gününde on binlerce insan Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu.Demokrasi nöbetinin son gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de on binler demokrasi için meydanda buluştu
Demokrasi nöbetinin son gününde on binlerce insan Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu.
Demokrasi nöbetinin son gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ile binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kürsüde yaptığı konuşmasında, "15 Temmuz gecesi bir grup hainin kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Aslında bunlardan ummuyorduk. Çünkü çok sempatik bir sima, yılışık bir yüzle durmadan gelip, iki büklüm olup kendilerini hizmet ehli gibi tanıtmışlardı. Sizlere gelip Türk cumhuriyetlerinde ve dünyanın her tarafında Türk okulları açarak İstiklal marşını her tarafta söylettiklerini söyleyerek yardım istemişlerdi. Kuzu postuna bürünerek yanımıza gelmişlerdi. Bu kuzu postuna bürünen yılışık simaların bu kadar şerefsizleşeceğini hiç düşünmemiştik biz. Alçaklaşabileceklerini hiç düşünmemiştik biz. Ama gerçek yüzlerini o gün gördük" dedi.
Bakan Özhaseki, "O alçaklara karşı milletimiz ayaklara kalktı. Gövdesini siper etti 239 kardeşimiz şehit oldu. Bunların hesap edemedikleri bir şey vardı. Bunlar kendilerini 40 yıldır saklamışlar. Allah’ın en büyük plan yapıcı olduğunu unutmuşlardı. Bu milletin değerlerinden kopmuşlardı. Sonra sizin iradenizi unutmuşlardı. Daha önce ihtilal yapanlar başarmışlardı. Şimdi de istediklerini yapacaklarını zannetmişlerdi. Böyle olmadığını, bu milletin ne yüce bir millet olduğunu bir kez daha anladılar. Bunlar azıcı başarılı olsalardı iç savaş başlayacaktı. Kendi içimizde askerimizi bölüp, dışarıya karşı zayıf düşüreceklerdi. Ülkenin doğusunda yeni bir devletçik çıkaracaklardı. Bütün bunları hesap ettiler. Bunların akıl babaları şeytandan iki metre önde gittiği için bunları çok iyi biliyorlardı. Allah’a şükürler olsun ki oyunları tutmadı. O gün hainin anlıdan vuran kardeşimiz Ömer kazandı. Allah’a hamd olsun ki Türk milleti kazandı" diyerek şu şekilde konuştu:
"Biz kazandık da niye 24 gündür meydanlardayız. Emin olun idareciler olarak da bir iki saatlik uyku ile ayaktayız. Bu insafsızları sizler de tanıyorsunuz. 50 yıl boyunca bizi kandırmışlar. 40 yıldan fazla asker, polis ve yargıya adam yetiştirmişler. Yalanla, takiyye ile yapmışlar bunu. Hepsine ‘Sakın ola ki dindar gibi gözükmeyin, namaz kılmayın, oruç tutmayın’ demişler. Bunlar kendilerini saklayarak gelmişler. Böyle olunca yarın bir gün hangi ahlaksızın hangi taşın altından çıkacağı belirsiz. Bunlara karşı teyakkuzda duralım, başka planları varsa hep uyanık olalım diye gayret ettik. Bu şizofren yapı, bu FETÖ denen adan resmen şizofren. Bunlara karşı normal kanunlarla bir takım işler yapmak zor olduğu için olağanüstü hal kararı aldık. Bu namertleri devlet kadrolarından temizlemek için, hainlik eden alçakları temizlemek için. Bunlara merhamet olmaz. Mikroba merhamet hastaya zulümdür."
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise, "15 Temmuz akşamından beri bizimle birlikte olan, bize güç ve destek veren vatandaşlar bizden önce gelmişlerdi. ‘Sayın valim sizinle ölmeye geldik’ demişlerdi. Ben de onlara, ‘Kimse ölmesin, kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz’ demiştim. Güzel Kayserimizde kimsenin burnu kanamadan bu işleri atlattık. Birkaç tane uçağımız kalktı, onları da kaldırmasak çok daha iyi olacaktı. Ama hainlerin planları çok önceden yapılmıştı, onu kaldırabildiler. Askerlerimiz, polisimiz, milletvekilimiz ve bakanımız ve siyasi partilerimiz ile tek bir yumruk olduk. Hainlerin hainlikleri Kayseri’mize ulaşamadı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.