Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı:

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalara aralarında hakim, savcı, iş adamı ve polislerin de olduğu 300 kişinin tutuklandığını ve 2 bine yakın memurun da açığa alındığını söyledi.Kayseri...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalara aralarında hakim, savcı, iş adamı ve polislerin de olduğu 300 kişinin tutuklandığını ve 2 bine yakın memurun da açığa alındığını söyledi.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile beraber basın mensuplarıyla buluştu. Erciyes Dağı’nın 3 bin 500 metre rakımında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şimdiye kadar 300 kişinin tutuklandığını, 2 bin kişinin ise açığa alındığını kaydetti. Bu konudaki çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Vali Kamçı, "Olayın başından itibaren hassas olmaya çalıştığımız noktalar var. Böyle bir şey bu ülkede olmamalıydı. Sonuçta geldiğimiz noktada bu işe karışan herkesin sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleri noktasında ve kanun hükmünde kararname ile gereken yapılacaktır. Temennimiz mağdur insan yaratmamak ama bu işe girişen herkes kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenecektir. Bu konuda hızlı bir çalışmamız var. Şuana kadar Kayseri’de hakimler, savcılar, iş adamları, polisler ve diğer memurlardan 300’e yakın tutuklu var. 2 bine yakında açıkta olan memur var. Bu sayı artabilir veya adli tetkikat sonrasında görevine dönenler olabilir. Etraflıca bir araştırma bütün kurumlarımızda yapılıyor. Bu işle alakası olmayanların kesinlikle tedirgin olmaması gerekir. Şuana kadar bana hiçbir siyasi veya başka bir kuruluştan bize yardımcı olun diye en küçük bir şey gelmedi. Siyasilerimizde başta olmak üzere hiç kimsenin bu konuda aracı olacağını da düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz akşamında yaşadıklarını anlatan Kamçı, şunları söyledi:
"5 Temmuz akşamı 22.30 itibariyle görevimizin başındaydık. O arada sözde sıkı yönetim emri, yurtta sulh konseyinin bildirisi ilgili birimlerimize gelmişti. Jandarma bölge komutanımız sıkı yönetim emirlerini göstererek, ‘Biz hiçbir şekilde uymayız, emrinizdeyiz’ diyerek yanımıza geldi. Bildiride 16 Temmuz saat 1 itibariyle yönetime el konulduğu yazıyordu. Sızma olunca erkene almak zorunda kaldılar ve ayakları dolaştı. Yani 16 Temmuz sabahı yayınlanması gereken bildiri 22.30’da bizim elimizdeydi. O bildiride siyasi partiler kapatılmıştır, 81 ilin valisi görevden alınmıştır, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri illerinin valileri ve belediye başkanları derdest edilecektir, yerlerine de şu sıkı yönetim komutanları atanmıştır diye sözde konseyin bir kararı var. Dolayısıyla 4 ilin valisi ve belediye başkanı konsey tarafından atanmıştı. Bize bir hadise olmadı. Bize olay intikal eder etmez görevimizin başına geldik ve askeri birliklerle gerekli diyaloğu kurduk."
Vali Kamçı ayrıca, valilik kanalıyla yapılacak olan yardımların öncesinde sıkı bir araştırma yapacaklarını ve bu konu da çok hassas olacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.