Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri Valiliği’nden Cinsel İstismarı Önlemeye Yönelik ‘Krize Müdahale Semineri’

Kayseri Valiliğince okul çağındaki çocuk ve gençlere yönelik ergenlik sorunları, çocuklara yönelik şiddet, cinsel istismar ile intihar olaylarını önlemeye yönelik ‘Okulda Krize Müdahale’ konulu konferans düzenlendi.Türkiye’nin bu konudaki...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Valiliğince okul çağındaki çocuk ve gençlere yönelik ergenlik sorunları, çocuklara yönelik şiddet, cinsel istismar ile intihar olaylarını önlemeye yönelik ‘Okulda Krize Müdahale’ konulu konferans düzenlendi.
Türkiye’nin bu konudaki uzman isimlerinden Prof. Dr. Bengi Semerci’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansta konuşan Vali Düzgün, çocukların ve gençlerin hem ruhsal hem de bedensel olarak sağlıklı gelişimlerinin önemine vurgu yaparak, bu tür konferansların toplumsal bilinçlenme adına önemli olduğuna işaret etti. Vali Düzgün, gerçekleşen konferansın, okullarda öğrencilerin eğitimi ile görevli ve sorumlu olan eğitim yöneticileri ve rehber öğretmenlerine çok faydalı olacağına inandığını belirterek Prof. Dr. Bengi Semerci’ye etkin ve akıcı sunumundan dolayı teşekkür etti.
Kayseri Valiliği’nin talimatlarıyla Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi organizesinde gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Bengi Semerci tarafından ergenlik sorunları ile cinsel istismar, şiddet ve intihar türü olaylara nasıl müdahale edileceği konusunda katılımcılara bilgiler verildi. Vali Düzgün, öğretmenlerin ve yöneticilerin de sorularıyla katkıda bulunduğu konferansta Prof. Dr. Bengi Semerci’ye günün anısına tarihi saat kulesinin kristal maketini hediye etti.
Vali Düzgün, ayrıca ISO 9001 ‘Kalite Yönetim Sistemi’ ve ISO 10002 ‘Hizmet Alan Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ sertifikası almaya hak kazanan Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin sertifikalarını merkez adına Müdür Mahmut Işıkgöz’e verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.