Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi açıldı

Kayseri’de hayırseverler tarafından yaptırılan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı törenle açıldı.Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kayseri Valisi Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de hayırseverler tarafından yaptırılan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı törenle açıldı.
Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Şahin Güven, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.
“İslam dünyası zor süreçler yaşıyor”
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Ülkemizin, İslam dünyasının ve insanlığın içinden geçtiği zor süreci yaşıyoruz. Bu zor zamanlarda en büyük sorunlarımızdan bir tanesinin ilimsizlik olduğunu görüyoruz. Modern zamanlarda pek çok mühendislikler üretildi. Bu mühendisliklerden biri de cehalet mühendisliğidir. Bugün Suriye’de, Irak’ta gördüğümüz büyük acıların sebebi cehalet mühendisliğin marifeti yok sayarak ilim adına cehalet üretmeye başlamasıdır. Böyle bir zamanda dini ilimler önem arz ediyor. Tarih boyunca önem arz etmiştir. Dini ilimler ile ilgili 2 büyük sorun yaşıyoruz. İlim, hikmet ve marifeti birbirinden koparmamızdır. Malumat sahibi insanlar çoğaldı ama arifler ve ilim sahipleri azaldı. Bu müesseselerimizin en büyük gayretlerinden biri sadece ilim ve marifet vermek değil, hepsini beraber vermektir” ifadelerini kullandı.
“Bütün ilim merkezleri çökmüş durumda”
Görmez, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugün bütün ilim merkezleri çökmüş durumdadır. Bütün merkezlerden ateşler yükseliyor. Onun için bütün dünya kapımızı çalmaya başladı. Bizden sadece insani yardım istemiyorlar. Çocuklarını bize göndermek ve ilim almalarını istiyorlar. Diyanet işleri sadece Türkiye’nin teşkilatı değildir. Orta Asya’daki bütün kardeşlerimizin teşkilatı olmuştur. Bu müesseselerin bütün dünyaya hitap eden, Diyanet İslam Akademilerine dönüşmesi gerekmektedir. Bunun çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bu artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun en kısa zamanda gerçekleşmesini temenni ediyorum.”
Konuşmanın ardından merkezin açılışına katkıda bulunan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ve diğer hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkez, Necmettin Nursaçan’ın okuduğu duanın ardından açıldı.
Düzenlenen program, protokol üyelerinin merkezi gezmesinin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.