Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıp Gencin Ailesi Perişan Durumda

Kastamonu’da üç yıl önce gezmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha geri gelmeyen Cengiz Kökce’nin ailesi, ilk günkü umutla çocuklarını her yerde arıyorlar.Kastamonu’da ikamet eden Kökce ailesi, üç yıl önce gezmek için evden ayrılan...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu’da üç yıl önce gezmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha geri gelmeyen Cengiz Kökce’nin ailesi, ilk günkü umutla çocuklarını her yerde arıyorlar.
Kastamonu’da ikamet eden Kökce ailesi, üç yıl önce gezmek için evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen çocuklarını ilk günkü umutla her yerde arıyor. 16 yaşında kaybolun çocuklarını arayan anne ve babanın gözyaşları hiç dinmiyor.
Kastamonu’nun Candaroğulları Mahallesi’nde yaşayan Sabahattin (47) ve Sebahat (51) Kökce çiftinin iki çocuğunun ikincisi olan Cengiz Kökce, 16 yaşındayken gezmek için evden ayrıldı ve telefonunu da yanına almadı. Bir daha geri dönmeyen Cengiz Kökce’den üç yıldır haber alınamıyor. Askerlik yoklaması da gelen Cengiz Kökce, kaybolduğunda polis, jandarma, sivil savunma ve ailesi tarafından her yerde arandı ancak izine rastlanmadı.
Aradan geçen 3 yıla rağmen çocuklarını bulamayan anne Sebahat Kökce, oğlundan geriye kalan elbiselerini koklayıp hasretini gidermeye çalışıyor.
“İLK GÜNKÜ GİBİ UMUDUMUZU YİTİRMEDEN BEKLİYORUZ”
İlk günkü gibi umutlarını yitirmeden beklediklerini söyleyen acılı anne Sebahat Kökce, “Beraber evde kalıyorduk. Bilgisayarın başındaydı. Saat 14.10 civarında bilgisayarın başından kalktı. Dışarı doğru kapıya yöneldi; ’anne, ben dışarıya gidiyorum’ dedi. Ben de ‘oğlum nereye gidiyorsun’ diye sordum. ’Şöyle gidiyorum’ dedi. Bir daha o gidiş, geri dönmedi. O günden bu yana biz onu, her yerde arıyoruz. En kısa zamanda geri dönmesini ve bir haber vermesini bekliyoruz. Büyüklerimizden de yardım istiyoruz” dedi.
“Umudumuzu hala yitirmedik, gelecek diye bekliyoruz” diyen Sebahat Kökce, “Her gün kapı çalınacak diye, çalınan kapıyı o gelmiş mi diye bakıyorum. Üç yıldır hiçbir haber alamadık. Kime sorduysak hiç kimse bir şey söylemedi. Sürekli oğlumuzu arıyoruz. Bütün umudumuz geri dönmesi ve bizi mutlu etmesi” diye konuştu.
“ÇOK ACI GÜNLER GEÇİRİYORUZ”
Oğlunun 15 Mayıs 2013 tarihinde kaybolduğunu belirten baba Sabahattin Kökce ise, “Eş, dost, arkadaşlarımıza, oğlumun arkadaşlarına aklımıza gelen herkese sorduk ama bir sonuç alamadık. Oğlumun yerini bilen varsa bizlere yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Oğlumu gören veya duyan varsa Allah rızası için bize haber versinler. Oğlumun hiçbir bilgisini alamadık. Kimseye böyle bir acı vermesin Cenabı Allah’ım. Çok acı günler geçiriyoruz. Yediğimiz, içtiğimiz, gezdiğimiz ve dolaştığımız yerlerde hep onu hatırlamakla geçiyor günümüz. Bizlere yardımcı olurlarsa çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu.
Oğlunun kaybolduğu gün akşam eve geldiğinde, oğlunun evde bulunmadığını ifade eden Sabahattin Kökce, “Oğlumun dışarıda arkadaşlarıyla birlikte olabileceğini düşündüm. Ama gece eve gelmeyince arkadaşlarını arayıp sorduk, eşe dosta sorduk ama oğlumuzu hiçbir yerde bulamadık. Eğer oğlumuzu bilen, gören veya nerede olduğunu bilen varsa bize yardımcı olsunlar. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin” ifadelerini kullandı.
“OĞLUMUN ASKERLİK YOKLAMASI GELDİ”
Oğlunun üç yıl önce kaybolduğunu ve bir daha geri dönmediğini aktaran Sabahattin Kökce, şöyle konuştu: “Üç yıldır acılarla, üzüntülerle, dertlerle beraberiz. Biz, bugünleri çektiğimizle kalalım ama Allah rızası için oğlumu bulsunlar. Bize oğlumuzun hayırlı bir haberini versinler. Oğlumu gören veya bilen varsa söylerse mutlu oluruz.”
Oğlunun kaybolduğunda 16 yaşında olduğunu ve şu anda 19 yaşına baktığını söyleyen Sabahattin Kökce, “Oğlumun askerlik yoklaması geldi. Şu anda yoklama kaçağı olarak gözüküyor. Hiçbir yerden bilgi alamadık. Gereken bilgilere ulaşmayı istiyoruz. İnşallah oğlumuz ortaya çıkar ve vatani görevini yapıp geri gelir. Bundan mutluluk duyarız. İnşallah biz de oğlumuza kavuşuruz” diye konuştu.
Kökce, şöyle devam etti: “Gençlerin terör örgütlerine katıldıklarını ve gidip bir daha dönmediklerini duyuyoruz. Oğlumun kaybolmasında ‘IŞİD olayı olabilir mi?’ diye düşünüyoruz. Ama buna da hiç ihtimal vermek istemiyoruz. Böyle bir olay olabilir mi, olamaz mı düşünüyoruz. Yoksa oğlum, bir yerde çalışıyor mu? Oğlum sağ mı yoksa ölü mü bunu bile bilemiyoruz. Umutlu olarak oğlumun gelmesini bekliyoruz. Telefonuma bir cevapsız çağrı geldiği zaman, ismi kayıtlı olmayan bir numara aradığı zaman hemen geri dönüş yapıyorum. Umutla ve sevinçle oğlumun gelmesini bekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.