Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaybolan mesleklerden faytonculuk turizme hizmet ediyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcalarında kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan faytonculuğu aynı ismi taşıyan amca çocukları devam ettiriyor.İçerisinde 4 adet beş yıldızlı otel ile termal apartlar bulunduran kaplıcalarda,...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaybolan mesleklerden faytonculuk turizme hizmet ediyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcalarında kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan faytonculuğu aynı ismi taşıyan amca çocukları devam ettiriyor.

İçerisinde 4 adet beş yıldızlı otel ile termal apartlar bulunduran kaplıcalarda, ikisinin de ismi Osman Akıner olan amca çocukları faytonları ile kaplıca içerisinde tatilcileri gezdirerek ekmek paralarını kazanıyor. Eskiden ulaşım aracı olarak kullanılan faytonlar günümüzde nostaljik olarak hizmet veriyor.

Faytoncu Osman Akınerler, kaplıcada, otellerde ve apartlarda konaklayanlara yönelik gezi düzenlediklerini belirterek, "Bir çok insan hayatında ilk defa faytona biniyor özellikle çocukların ve gençlerin fayton ilgisini çekiyor, iki at tarafından çekilen faytonda atların ayak sesleri çok değişik diyorlar. Biz ikimiz amca çocuğuyuz. Mesleğimiz faytonculuk. Kaplıcada yaz ayında 2 aylık sezonumuz var. Bir de sünnet gezilerinde ve hatta gelin arabası olarak talep alıyoruz. Kaplıca turu 10 lira, sünnet için de 200 lira ücret alıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.