Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katolik papazı ilk defa aşure yedi

Altınordu Belediyesi Tarafından Hicri Yılın Başladığı Muharrem Ayının 10. Gününde Kutlanan Aşure Günü Dolayısıyla Aşure Dağıtıldı. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kardeş Şehir Projesi Kapsamında Almanya'nın Recklinghausen Şehrinden Altınordu İlçesine Gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerine De Aşure İkraminda Bulundu

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Katolik papazı ilk defa aşure yedi
Altınordu Belediyesi tarafından Hicri yılın başladığı Muharrem ayının 10. gününde kutlanan Aşure Günü dolayısıyla aşure dağıtıldı.
Belediye tarafından Sırrı Paşa Caddesi’nde Tahıl Pazarı’nda kurulan standa vatandaşlara 3 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu. Başkan Tekintaş, kardeş şehir projesi kapsamında Almanya’nın Recklinghausen şehrinden Altınordu ilçesine gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de aşure ikramında bulundu. Emekli Katolik Papazı Bernhard Lübbering, İslam dini hakkında çok bilgiye sahip olduğunu fakat aşure ile ilk defa tanıştığını ifade etti. Lübbering, Türk insanının çok sıcakkanlı olduğunu ifade ederek, "Aşure, hiç yemedim. İslam hakkında çok bilgim var. Ama aşureyi ilk defa burada tadacağım. Yaşlı biriyim bu zamana kadar çok şey öğrendim bundan sonrada öğreneceğimiz çok şey var" dedi.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise yaptığı açıklamada "Aşure kelimesi elbette bir karışımı ifade ediyor. Aşureyi ülkemize benzetmek gerekiyor. Her etnik ve dini gruptan, her mezhepten kardeşlerimizle bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Aşurenin içerisinde onlarca çeşit ayrı ürünün olduğunu görüyoruz. Türkiye’de böyle bir mozaikle değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla aşure kardeşliğimizin sembolüdür. Kardeşliğimiz daim olsun" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.