Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katliamın Yaşandığı Köyde ‘Şehitler Camii’ Yapılıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde terör örgütü PKK’lı teröristlere ait bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin anısına köyde “Şehitler Camii” yapılacağı belirtildi.PKK’lı...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde terör örgütü PKK’lı teröristlere ait bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin anısına köyde “Şehitler Camii” yapılacağı belirtildi.
PKK’lı teröristlerin bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 vatandaş geçtiğimiz hafta içerisinde ‘Sivil şehit’ statüsüne alınmıştı. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı, PKK’lı teröristler tarafından katledilen 16 sivil vatandaşın yaşadığı Tanışık Mahallesi’nde cami inşa etmek için girişimlerde bulundu. Köylülerin, mevcut cami ve taziye evinin yetersiz olduğunu bildirmesi üzerine, Diyarbakır Müftülüğü de konuyla ilgili olarak rapor hazırladı. Müftülük, cami yapılması talebini Diyanet İşleri Başkanlığı’na iletmek üzere hazırladığı raporu sundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunulan raporda köylülerin isteği üzerine caminin isminin ’Şehitler Camii’ olacağı kaydedildi.
Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, köydeki caminin cemaate yetmediğini ve küçük olduğunu söyledi. Yaman, “Yeri çok dar. Biri rahmet etseydi kimse doğru dürüst camiye giremezdi. Bir cami yapılsa altına da yas yeri olursa bağışta bulunuruz yer için. Allah razı olsun devletten ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yerine baktılar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bakıyor konuya” dedi.
Patlamada iki kardeşini kaybeden Zeynedin Yaman, bu çalışmada katkıları olmaları durumunda mutlu olacağını belirtti. Yaman, “Camiden öte biz bu insanların ebediyen yaşatılmasını istiyoruz. Caminin yapılmasının tek amacı odur. Bu dünyada ve öteki dünyada bu insanlar yaşatılmalıdır. Öyle olsun ki yaşatılsın” diye konuştu.
Caminin yapımı için sunulan raporun Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geçmesi durumunda çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.