Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katliam köyünde Ramazan Bayramı buruk geçti

Terör örgütü PKK’nın bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 köylünün hayatını kaybettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde yetim kalan 36 çocuk ve yakınları, Ramazan Bayramı’nı buruk geçirdi. Yetim...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör örgütü PKK’nın bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 köylünün hayatını kaybettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde yetim kalan 36 çocuk ve yakınları, Ramazan Bayramı’nı buruk geçirdi. Yetim kalan çocuklar ve aileleri, yakınlarının mezarlar taşlarını öperek Kürtçe ağıtlar yaktıktan sonra mezarlarına bayram şekerleri bıraktı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde terör örgütü PKK mensuplarının 15 ton bomba yüklü damperli kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 köylünün hayatını kaybettiği ve 36 çocuğun yetim kaldığı köyde Ramazan Bayramı buruk yaşandı. Babasını, kardeşini, amcasını, dayısını kaybeden çocuklar ve yakınları sabahın erken saatlerinde köy meydanın bulunan camiye geldi. Burada bayram namazlarını kılan çocuklar ve köylüler ardından bayramlaştı. Köydeki bayramlaşmanın ardından yetim kalan çocuklar ve yakınları bombalı saldırıda hayatını kaybeden yakınlarıyla bayramlaşmak için mezarlığa koştu. Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyan köylüler Kürtçe ağıtlar yaktı. Yakınlarının kaybedenler bu kez büyüklerinin elleri yerine mezar taşını öptü. Ellerini açan çocuklar ve yakınları daha sonra gözyaşları içerisinde dua etti. Yetim kalan çocuklar, duanın ardından mezarlıklara bayram şekeri bıraktı.
Kardeşlerini, çocuklarını ve torunlarını kaybeden Mustafa Yaman, hiç kimsenin başına böyle bir şeyin gelmemesini temenni etti. Yaman, “Başka ne diyeyim. Allah bunların hakkını alsın. İnşallah hakkını da alacaktır. Ciğerimiz yandı. Kimse bunu yaşamasın. Bu dünyada yaşanmadı. Suçsuz ve sebepsiz bir şekilde böyle oldular. Hepsi benim canlarımdır. Yabancı hiç kimse yok burada. Bu bayram geldi hiçbiri yok. Allah hakkımızı bırakmasın. Devletimizden Allah razı olsun. Biz ve onlar görevini yaptı. Bunlarında Allah belasını versin” dedi.
Yakınını kaybeden Ali Yaman ise bir şey diyemeyeceğini ancak faillerin ortada olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.