Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katır Sırtında Ülke Ekonomisine Destek

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyünde zor şartlar altında meyvecilik yapan köy sakinleri, nar bahçelerine teleferik yapılmasını istiyor. Teleferik olmadığı için hasat döneminde 15 günlük işi katırlarla 2 ayda tamamladıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyünde zor şartlar altında meyvecilik yapan köy sakinleri, nar bahçelerine teleferik yapılmasını istiyor. Teleferik olmadığı için hasat döneminde 15 günlük işi katırlarla 2 ayda tamamladıklarını dile getiren köylüler, katır sırtında taşıdıkları narlarla hem kendi geçimlerini sağladıklarını, hem de ülke ekonomisine katkı sunduklarını söyledi.
Bahçesaray ve Çatak derelerinin birleşmesiyle oluşan Botan Çayı kıyısında bulunan Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyü sakinleri, zor şartlar altında meyvecilik yapıyor. Dik bir yamaç eteğinde kurulan ve sarp olan arazilerine nar ekerek geçimlerini sağlayan Narsuyu köyü sakinleri, yollarının olmamasından şikayetçi. Yollarının olmamasından dolayı 15 günlük hasat dönemini 2 ayda tamamlayabildiklerini ifade eden köy muhtarı M.Emin Alp, nar bahçelerinde yol olmadığından dolayı hasat zamanı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 15 günlük hasat dönemimi katırlarla yaptıkları için 2 ayı bulduğunu ifade eden Alp, “Biz köylüler olarak burada çok sıkıntı çekiyoruz. Nar bahçelerimiz dik bir yamaç üzerindedir. Hasat zamanı narlarımızı ancak katırların sırtında taşıyabiliyoruz. Eğer nar tarlalarının içerisinde bir teleferik sistemi kurulursa 2 ay süren hasat dönemimiz 15 güne iner. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Köyün geçim kaynağının çoğunluğu nar bahçeleri ile sağlanıyor. Bu nedenle ilkel yollarla katır sırtında taşıdığımız narlar, zaman zaman katırın yükleri düşürmesiyle zarar da görüyoruz. Nar bahçelerimize bir teleferik kurulursa bu sıkıntıdan kurtulacağız. En kısa zamanda nar bahçelerimize teleferik sisteminin kurulmasını talep ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.