Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu’da Nevruz 37 Ülkenin Katılımıyla Kutlandı

Kastamonu Üniversitesi tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarına 37 ülkeden katılan öğrenciler, protokol üyeleriyle birlikte bahar yürüyüşü yaptı.Kastamonu Üniversitesi tarafından 21 Mart Nevruz ve 3. Uluslararası Öğrenci Şenliği...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu Üniversitesi tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarına 37 ülkeden katılan öğrenciler, protokol üyeleriyle birlikte bahar yürüyüşü yaptı.
Kastamonu Üniversitesi tarafından 21 Mart Nevruz ve 3. Uluslararası Öğrenci Şenliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda mehter takımı marşlarıyla başlayan etkinlik, 37 ülkeden gelen öğrenciler ile protokolün ülke bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Gazi Stadyumu’na kadar bahar yürüyüşüyle devam etti. Gazi Stadyumu’nda Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer katılımcılar yakılan ateşin üstünden atlayıp, ardından demir dövdüler. Özbek pilavının ikram edildiği etkinlik, Atatürk Spor Salonu’nda etkinlik devam etti.
Etkinlikte konuşan Vali Şehmus Günaydın, Nevruz’un dirilişin, baharın müjdeleyicisi ve Ergenekon’dan çıkışı ifade ettiğini belirterek, Nevruz geleneğinin son yıllarda daha coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti. Nevruz’u gelecek nesillere anlamına uygun olarak aktarmak için düzenlediklerini söyleyen Vali Günaydın, “Üniversitemizin son 3 yıldır yaptığı çalışma da önem arz ediyor” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK”
Nevruz’un baharın gelişini ve çiçeklerin açmasını, aynı zamanda yeni bir birlikteliğin ve yeni bir yılın başlangıcını ifade ettiğini belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Çelik ise, “Bunu söylerken bizlerin çocukluğunda geçen Nevruzlara farklı anlamlar yükleniyordu. Ama son dönemlerde Nevruz gerçek anlamına kavuştu. Nevruz, ayrılığı değil birliği temsil eder, huzursuzluğu, bozgunculuğu değil, huzuru temsil eder. Son dönemlerde ülkemizde yaşatılmaya çalışılan huzursuzluk, bozgunluk, ayrımcılık bunların tamamını Nevruz reddeder. Türkiye, bu sıkıntıları, bu sorunları atlatabilecek güce sahiptir. Türkiye, konumu itibariyle geçmişten günümüze kadar çok fazla sıkıntılar yaşadı, çok fazla barideler atlattı. İnşallah bunları da atlatacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi de olmasın. Bir taraftan Türkiye, hem bölgesinde hem de dünyada mazlumların yanında yer alıyor. Nerede bir sıkıntısı olan varsa onun yanında yer alıyor. Bugün 3 milyon mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz, barındırıyoruz. Elbette barındıracağız. Çünkü biz bunu tarihimizden alıyoruz. Atalarımız böyle yapmış, bizde böyle yapmaya devam ediyoruz. Bugün hamdolsun dünya 5’ten büyüktür diyen bir lidere sahibiz. Hep birlikte el ele vereceğiz, hem ülkemizi hem bölgemizi hem de mazlum dünya halklarını bu sıkıntılardan el birliğiyle kurtaracağız” diye konuştu.
“HER ZAMAN HOŞGÖRÜLÜ VE İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ”
Türk toplumunda beraberliğin ve hoşgörünün önemli olduğunu vurgulayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, şöyle konuştu:
“Bu yüzden bunun gibi adetlerin sürdürülmesi bizler için büyük önem taşıyor. Çünkü biz, geçmişinden atasından öğrendiklerini gelecek nesillere aktaran bir milletiz. Bizim için geçmişimiz her zaman önemlidir. Bizler, tarihi kahramanlıklarıyla dolu bir neslin evlatlarıyız. Bununla da her zaman gurur duyuyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Birbirimizi sevelim, Hangi ırka hangi millete bağlı olursak olalım, her zaman hoşgörülü ve iyilik yapan, herkesi kucaklayan bir milletin çocukları olduğumuz hiçbir zaman unutmayalım” şeklinde konuştu.
NEVRUZ KUTLAMALARINA 37 ÜLKEDEN KATILIM OLDU
Kastamonu Üniversitesi olarak Nevruz’u 3 yıldır geniş katılımla kutladıklarına dikkat çeken Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da, “37 ülkeden gelen öğrencilerle birlikte yürüyüş düzenledik. Bundan sonra da aynı anlayışla kutlamalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Atatürk Spor Salonu’nda 37 yabancı ülkeden gelen öğrencilerin yöresel kıyafetleriyle yöresel ürünlerini tanıttıklarına işaret eden Rektör Aydın, “Aynı zamanda bir birliktelik ile Kastamonu ve ülkemizi, bu ülkelerde bir köprü vazifesi kurmasını sağlıyoruz. Bundan sonra da etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan yabancı öğrenciler, ülkelerine özgü dans gösterileri sundular. Ayrıca etkinlikte yabancı öğrenciler yöresel kıyafetlerini giyerek, ülkelerine ait yöresel ürünleri tanıttılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.