Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu Valiliği, köylere yangın söndürme tüpü dağıtacak

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu’da sık sık ikametlerde yangın çıkması üzerine köylere yangın söndürme tüpü dağıtılacağını açıkladı.Kastamonu’da son aylarda sık sık yaşanan yangınlar sonrasında Kastamonu Valiliği...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu Valiliği, köylere yangın söndürme tüpü dağıtacak

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu’da sık sık ikametlerde yangın çıkması üzerine köylere yangın söndürme tüpü dağıtılacağını açıkladı.

Kastamonu’da son aylarda sık sık yaşanan yangınlar sonrasında Kastamonu Valiliği harekete geçti. Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu İl Özel İdaresi aracılığıyla Kastamonu’da bulunan köy yerleşim alanlarına birer adet yangın söndürme tüpü dağıtılacağını kaydetti.

Kırsalda meydana gelen yangınlarda olaylara daha kısa sürede müdahale etmek amacıyla her köye yangın tüpü uygulamasını başlattıklarını söyleyen Vali Yaşar Karadeniz, “Köylerimizde meydana gelen yangınlarımızda ilk müdahale çok önemli. İtfaiye araçlarımız olaya müdahale edene kadar yangın büyümüş oluyor. Bu noktada yangının meydana geldiğinde ilk müdahale için çalışma başlattık. İl Özel İdare bütçesine 120 bin TL ödenek koydurarak her köye yangın tüpü alınması yönünde bir çalışmamız oldu. Alınan yangın tüplerini ilk etapta bin köyümüze dağıtacağız. Ardından ise çalışmayı tüm köylerimize yayacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca vatandaşlara elektrik tesisatlarını yenileme çağırısında bulunan Vali Karadeniz, “Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle çok uzun süre önce yapılan elektrik tesisatlarını yenilesinler. Elektrik tesisatlarını günümüz elektronik cihazlarının taşıyabileceği malzemelerle değiştirtsinler. Masraftan kaçmasınlar. Tesisatlarını yeniledikleri zaman elektrik arızasından kaynaklanan yangınların önüne geçmek daha kolay olacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum. Bu dediğim sadece kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için değil hem merkezde hem de ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız için de geçerlidir. Lütfen bu konuya daha fazla hassasiyet gösterelim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.