Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu Havalimanına 3 yılda 30 milyon liralık yatırım yapılacak

Kastamonu Havalimanına DHMİ Genel Müdürlüğü’nün 3 yıl içerisinde 30 milyon liralık yatırımı sonrası sisli havalarda uçaklar artık iniş ve kalkış yapabilecekler.AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Devlet Hava Meydanları İşletmesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu Havalimanına 3 yılda 30 milyon liralık yatırım yapılacak
Kastamonu Havalimanına DHMİ Genel Müdürlüğü’nün 3 yıl içerisinde 30 milyon liralık yatırımı sonrası sisli havalarda uçaklar artık iniş ve kalkış yapabilecekler.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu Havalimanına 30 milyon liralık bir yatırımın yapılacağını belirterek, bu yatırımın sonucunda sisli havalarda uçakların daha rahat piste iniş ve kalkış yapabileceklerini kaydetti.
İhaleye 16 Ağustos’ta çıkılacağını açıklayan Milletvekili Demir, “Sisli havalarda uçakların daha düşük görüş mesafede inmesine imkan sağlayan Aletli İniş Sistemi kapsamındaki cihazlardan Glaide-Path (Glay Ped) cihazının yerinin dolgu imalatı, pist kenarı drenaj kanalı ve Havalimanındaki şevlerin rehabilitasyonu işlerini de kapsayan ihale 16 Ağustos’ta yapılacak. İhaleyi DHMİ Genel Müdürlüğü yapacak. İhalede işin bitme sürece 600 gün olacak. Bu ihale kapsamlı bir iştir. Sık sık sisli havalarda uçakların piste iniş yapamadığı yönündeki eleştirilerinde önüne geçmiş olacağız. Yatırımın tamamlanmasının ardından Kastamonu Havalimanıyla ilgili çok fazla bir işte kalmamış olacak. Zor günler geçirdiğimiz şu dönemde halkımıza şimdiden bu yatırımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Demir, Kastamonu Havalimanına yapılacak yatırımın Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını ve 3 yıl içerisinde toplam 30 milyon liralık bir yatırımın daha Kastamonu’ya kazandırıldığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.