Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaş’ta Havalimanı Projesine Meslek Odalarından Tepki

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Kaş’a havaalanı yapımına doğal ve sit alanlarının yok edileceği gerekçesiyle karşı çıktı.Antalya’nın gözde turizm ilçelerinden biri olan Kaş’a ’Batı Antalya Havalimanı’ yapımı için...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Kaş’a havaalanı yapımına doğal ve sit alanlarının yok edileceği gerekçesiyle karşı çıktı.
Antalya’nın gözde turizm ilçelerinden biri olan Kaş’a ’Batı Antalya Havalimanı’ yapımı için hazırlanan proje başta Kaş ilçesi olmak üzere Antalya’da birçok STK’yı harekete geçirdi. STK’ların ortak görüşü Kaş’ın havaalanına ihtiyacının olmadığı yönünde. Kaş’a böyle bir havaalanı yapımının ilçenin doğal ve tarihi dokusunu yok edeceğini öne süren Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube’sinde bir araya gelerek gerekçelerini açıkladı.
22 BİN İMZA TOPLANDI
Kaş turizm ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen konuşan Kadriye Hacımusaoğlu, havaalanının 6 bin 300 dönüm üzerine ormanlık alana kurulacağını öne sürdü. Kaş’ta havaalanı yapımıyla birlikte tarım alanlarının zarar göreceğini, doğal bitki örtüsüyle birlikte antik yolların yok olacağını da savunan Hacımusaoğlu, “Özellikle havaalanının pist yapılacak kısmı 70 dönümlük arazi üzerinde kurulu bu 4 sit alanından birisinin üzerine kurulacak” dedi. Bakanlıktan projeyle ilgili bir açıklama göremediklerini belirten Hacımusaoğlu, “Bazı turizm şirketleri havaalanı yapımı için yap işlet modelli bir proje hazırlamış bakanlığa sunmuş. Projeyle ilgili bakanlıktan bir açıklama görmedik. Havaalanı yapılmasın diye 22 bin imza topladık. Biz havaalanı yapılmasını istemiyoruz. Kaş’a 2 saat uzaklıkta Dalaman havalimanı o bile tam kapasite olarak kullanılamıyor. Yüzde 22’lik bir kapasite ile çalışıyor” dedi.
22 meslek odası ve örgütünün bir araya gelmesiyle oluşan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu adına açıklama yapan Abit Küçükarslan ise projeyle ilgili bir belirsizliğin olduğunu belirtti. Havalimanı yer seçimi için sadece otel sahiplerinin isteğinin dikkate alındığını iddia eden Küçükarslan, turizm adına Antalya’nın 500 bin dekar arazi kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:
“Antalya’nın daha fazla tarım arazisi kaybına tahammülü yoktur. Havaalanı, Kaş ve yakın çevresindeki yerlerin tarım faaliyetlerini bitirecektir. Batı Antalya Havaalanı Projesi’nin yapılacağı alanda antik kent, özel çevre koruma bölgesine vereceği zarar ortadadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.