Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kasırga Artı füzesinin teslimatı yapıldı

ROKETSAN tarafından Kara Kuvvetleri için yüzde yüz milli imkanlar kullanılarak üretilen “Kasırga Artı” füzesinin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslimatı yapıldı.ROKETSAN tarafından üretilen 302 mm füze ve silah sistemleri, düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ROKETSAN tarafından Kara Kuvvetleri için yüzde yüz milli imkanlar kullanılarak üretilen “Kasırga Artı” füzesinin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslimatı yapıldı.
ROKETSAN tarafından üretilen 302 mm füze ve silah sistemleri, düzenlenen törenle TSK’ya teslim edildi. Törene katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, füze ve silah sistemi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işık, Kasırga’nın tamamen ROKETSAN’ın geliştirdiği ve 120 kilometre mesafeye kadar son derece isabetli atış yapabilen bir sistem olduğunu söyledi. Türk mühendis ve tasarımcıları tarafından üretilen füzenin yüzde yüz milli bir sistem olduğuna dikkat çeken Işık, “Bu son derece Türk Silahlı Kuvvetlerinin vurucu yeteneğini arttıran, Türkiye’nin bu konuda geldiği seviyeyi gösteren bir örnek. ROKETSAN son dönemde artık büyük atılımlar yaptı. Kısa, orta ve uzun menzilli füze savunma sistemini kendi yerli ve milli olarak geliştirmenin çalışmalarını yürütür hale geldik” ifadelerini kullandı.
Kasırga Artı olarak geçen ve Kasırga füzesinin geliştirilmiş versiyonu olan 302 mm füze ve silah sistemi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 30 kilometreden 120 kilometre mesafeye kadar kritik nokta hedeflerini yoğun ve etkili biçimde ateş altına alabilme yeteneğine sahip. 302 mm füze ve silah sistemi, bu özellikleri ile zamanında, doğru ve yüksek ateş gücü sağlayarak manevra birliklerine ateş desteği verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.