Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAŞEFDER Genel Başkanı Kazak: "Mandaya 350 TL, kamu çalışanı çocuğuna 23.46 TL"

2016 yılında devletin hayvancılık destekleme oranları kapsamında damızlık mandaya ve buzağıya 350 TL destekleme ödemesi yaparken, kamu çalışanları için öngörülen çocuk yardımının 23.46 TL olduğunu açıklayan Kamu Şefleri Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 yılında devletin hayvancılık destekleme oranları kapsamında damızlık mandaya ve buzağıya 350 TL destekleme ödemesi yaparken, kamu çalışanları için öngörülen çocuk yardımının 23.46 TL olduğunu açıklayan Kamu Şefleri Derneği (KAŞEFDER) Genel Başkanı Emir Kazak, “Bizim bir manda kadar değerimiz yoksa biz burada başarıdan bahsedemeyiz” dedi.
Büyük Amasya Oteli’nde Karadeniz Bölgesi illerinden gelen üyelerin katılımıyla düzenlenen toplantıda söz alan Emir Kazak, “2016 yılı hükümetimizin, devletimizin hayvancılık destekleme oranları şu şekilde arkadaşlar: Damızlık mandada 350 TL, buzağıda 350 TL. Diğer taraftan kamu çalışanları için öngörülen çocuk yardımı 23.46 TL. Aile yardımı ise 199 TL. Bu ne demek oluyor. Yani bir mandaya verilen, biçilen değerin 3’te 1’i kadar insana değer biçilmemiştir” diye konuştu.
Toplu görüşmeler öncesi taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na ve sendikalara mağduriyetlerini rapor halinde ilettiklerini belirtip kamu çalışanlarına aile yardımı ve çocuk yardımı olarak verilen değerin en azından manda ve buzağıya verilen destekle eşdeğer olmasını istediklerini anlatan Kazak, “Dolayısıyla şimdi yetkili sendika olarak çıkıp da boy boy ‘biz şu kazanımı elde ettik, bu kazanımı elde ettik’ diyerek bunu kitap halinde dağıtmanın hiçbir alemi yok. Yani bizim bir manda kadar değerimiz yoksa biz burada başarıdan bahsedemeyiz” şeklinde konuştu.
Genel Başkan Yardımcısı Hamit Karaköse’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya çok sayıda kamu şefi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.